Uratähtäin – blogi opiskelijoille

6 huhti

Opiskelija, onnistu työnhaussa!

Opiskelijoiden kesätyönhaun ollessa kovassa vauhdissa, saattaa moni asia mietityttää prosessin aikana. Kannattaako työnantajalle soittaa työnhaun aikana? Mikä merkitys on verkostoilla? Entä miten erottua edukseen suuresta hakijamäärän joukosta?

9 maalis

Uupumus uhkaa opiskelijaa – kuinka jaksaa arjessa?

Enää ei puhuta vain työuupumuksesta, sillä myös opiskelu-uupumus on yleistyvä ilmiö. Kuinka sitten ehkäistä uupumusta ja selvitä hektisestä opiskeluarjesta? Muun muassa tähän ja muihin uupumusaiheisiin kysymyksiin vastaa psykiatrian erikoislääkäri Lars Lindholm Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä. Hänellä on kokemusta uupumuspotilaista useissa eri ikäluokissa. Ennen psykiatriksi erikoistumista Lars on toiminut pitkään yleislääkärinä, jolloin hän vastasi niin koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta kuin työterveyshuollostakin.

16 joulu

Ainejärjestöstipendien jakoa

Agronomiliitto myöntää vuosittain yhteistyöainejärjestöjensä ansioituneille jäsenille ainejärjestöstipendin. Stipendit jaettiin syksyn aikana ainejärjestöjen juhlatilaisuuksissa.

20 marras

Gradun teon 101 - gradutus ja miten siitä selviää?

Joillekin gradu tuntuu opintojen loppuvastukselta, kun taas toisille se on vain homma muiden joukossa. Akateemisen ikäni karttuessa kohtasin kyseisen haasteen hieman sekavin tuntemuksin. Miten tästä oikein selviää?

11 marras

SUOMI KASVAA RUOASTA -jäsenseminaari 2019

Agronomiliiton jäsenseminaari järjestettiin 25.10.2019 Scandic Park Helsingissä. Seminaarin teemana oli pinnalla oleva ilmastonmuutos. Seminaarin aikana kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä nautittiin kekri-buffetista.

7 marras

Miksi vastata Agronomiliiton työmarkkinatutkimukseen?

Agronomiliitto tutkii joka toinen vuosi alojensa opiskelijoiden työllistymistä kesätöihin sekä lukukauden aikaisiin töihin. Nyt on hyvä hetki kaivaa vastaamista varten esiin palkkakuitti ja opintosuoritusote. On nimittäin tärkeää, että te kaikki opiskelijajäsenet vastaatte sankoin joukoin tutkimukseen!

17 loka

Opiskelijatoiminnan 30-vuotisjuhlahumua

Perjantaina 11.10.2019 vietettiin Agronomiliiton opiskelijatoiminnan 30-vuotisjuhlia. Tässä blogitekstissä palataan fiilistelemään illan tunnelmia!

8 loka

Opiskelijat kokoustavat

Agronomiliiton opiskelijatoiminta viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Opiskelijat järjestävät tapahtumia ja ajavat ainejärjestöjensä asioita, mutta millaista toiminta on käytännössä?

2 loka

Vain hallituselämää

Agronomiliiton hallituksen opiskelijaedustaja on kuluneen vuoden ajan saanut valmistella Akavan ilmastonmuutoskannanottoa, tehdä päätöksiä 6000 jäsenen parhaaksi, nukkua Juha Tapion kanssa samassa sängyssä (eri aikaan), olla työhaastattelussa rekrytoivana osapuolena ja googlettaa salaa tuntemattomia lyhenteitä kesken kokouksen. Tätäkö se hallituselämä on?

18 syys

30 vuotta helmeä opiskelijatoimintaa!

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme Agronomiliiton opiskelijatoiminnan 30-vuotista taivalta!

9 syys

Kesätöissä 2019

Kesän kuumuus on vähitellen vaihtunut syksyisempiin säihin ja opiskelijatkin ovat palanneet kesälaitumilta opintojen pariin. Mitä eri alojen opiskelijat sitten tekivät kesällä? Seuraavista kesätyötarinoista voit saada inspiraatiota tuleviin kesätöihin ja siihen, mistä sellaisia oikein löytää. Kannattaa lukea myös aiempien vuosien kesätyöhaastattelut!

27 elo

Agronomiliitto mukana fuksisyksyn tapahtumissa

Hei vuoden 2019 fuksit, tervetuloa Agronomiliiton fuksi-iltoihin Helsinkiin ja Kuopioon!

3 touko

Kuohuva ja munkit maistuivat Vappuna!

Vappua juhlittiin Helsingissä Kaisaniemen kentällä ja Kuopiossa Retikan huoneella kuplivan ja munkkien kera

25 huhti

Perinteinen munanmetsästys Kuopiossa 16.-17.4.

Kun pääsiäinen lähestyy, pääsiäispupu loikkii yliopistolle piilottelemaan pääsiäismunia Agronomiliiton opiskelijajäsenten iloksi. Tänäkin vuonna pupu saapui piilottamaan yhteensä 10 munaa – viisi tiistaina ja viisi keskiviikkona. Pupu aloitti salaiset touhunsa jo aikaisin aamusta, kun Retikkalaiset olivat vielä kodeissansa nukkumassa.

9 huhti
28 maalis

Kuopion Urapäivä

Agronomiliitto järjesti 21.3.2019 yhdessä Retikan kanssa urapäivän Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Päivä sisälsi monenlaista toimintaa, josta kukin osallistuja sai valita itseään kiinnostavat ohjelmanumerot.

14 maalis

Agronomiliitto AOVAssa

Uusi vuosi, uudet tuulet ja uudet edustajakaudet. Näin myös starttasi minun edustajakauteni Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa helmikuussa pidetyssä AOVAn ensimmäisessä seminaarissa.

25 helmi

Ystävänpäivän rusettiluistelu

Jo perinteeksi muodostunut rusettiluistelu Helsingissä Rautatientorilla järjestettiin tänä vuonna Ystävänpäivänä.

14 helmi

Opiskelijavaliokunta merellä

Opiskelijavaliokunnan seminaariristeilyllä suunniteltiin Agronomiliiton opiskelijatoiminnan 30-vuotisjuhlia, Uratähtäin-blogia ja ryhmäydyttiin

10 joulu

Kannattaako edes yrittää – opiskelu ja erilaiset yritysmuodot

Oman yrityksen perustaminen on potentiaalinen vaihtoehto lisätulojen ansaitsemiselle. Juuri omalle liikeidealle sopivan yritysmuodon valitsemisella voi varmistaa, että toiminta pysyy halutulla skaalalla ja riskejä on vain sen verran, kun niitä haluaa ottaa.