Apua työnhakuun ja työttömyysturva

Liitosta saa tukea ja vinkkejä työnhakuun ja urasuunnitteluun. Esimerkiksi apua hyvän työhakemuksen ja CV:n tekemiseen.

Internet on pullollaan malleja ja yleisiä ohjeita hakemuskirjeen ja CV:n kirjoittamiseen. Usein haastavinta on kuitenkin papereiden kohdentaminen, eli oman osaamisen esittäminen niin, että se tulee mahdollisimman hyvin esille haettavan tehtävän kannalta. Liiton jäsenpalveluiden hakemus- ja CV-klinikalta saat tukea näihin haasteisiin. Löydät myös videotallenteistamme webinaarit aiheista!

Kaipaatko näkemystä sosiaalisen median käytöstä työnhaussa? Vai saitko kutsun videohaastatteluun? Pääset katsomaan videoilta, miten hyödynnät somea työnhaussa, miten toimia videohaastattelussa, kun klikkaat Jäsenpalvelu-sivulle ja kirjaudut sisään. Samoin voit harjoitella virtuaalista työhaastattelua kuvitteelliseen työpaikkaan.

Liiton sivuilla on esillä myös kesätyöilmoituksia ja muita opiskelijoille tarjoitettuja avoimia työpaikkoja aina tilanteen mukaan. Avoimien työpaikkojen selaaminen vaatii kirjautumisen palveluun. Avoimia työpaikkoja kannattaa selata säännöllisesti, sillä välillä saamme hyvinkin lyhyellä varoitusajalla työilmoituksia sivuillemme.

Kaikki Agronomiliiton urapalvelut on esitelty täällä (apua työnhakuun) ja täällä (kehitä osaamistasi).

 

Työttömyyskassa turvaa paremman ansiotason, jos jäät valmistuttuasi työttömäksi

Opiskelijan kannattaa liittyä kassan jäseneksi heti ensimmäisestä opintojen aikaisesta työsuhteesta alkaen. Saadaksesi ansiosidonnaista työttömyyskorvausta valmistuttuasi, täytyy sinun olla työttömyyskassan jäsen sekä saada palkkaa ennen työttömäksi jäämistä. Ansiosidonnaisen päivärahaan vaadittavan työssäoloehdon kerryttäminen alkaa siitä päivästä, kun liityt kassaan. Työssäoloehtoa tulee kerryttää 26 kalenteriviikkoa. Suosittelemme liittymään kassan jäseneksi opintojen aikana ja kerryttämään työssäoloehto täyteen ennen valmistumista.

Katso tarkemmat tiedot liiton verkkosivuilta. Lisätietoja saat myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon sivuilta: www.erko.fi