Uratähtäin – blogi opiskelijoille

29 marras

Elintarvike- ja kuluttajaekonomistit vaihdossa

Tässä postauksessa pääsemme kuulemaan kolmen Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelman opiskelijan kokemuksia heidän vaihdostaan.

14 marras

Nordic Games - kansainvälistä verkostoitumista opiskelijoille jo 75 vuoden ajan

Syyskuussa 2022 oli aika perinteiden, uusien tuttavuuksien, muistojen ja mestaruuksien.

8 marras

Uratähtäin goes Ravitsemusviikko! Haastattelussa Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwab

Ravitsemusviikon toisessa postauksessa Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwab vastaa kysymyksiin ravitsemusterapian nykytilanteesta, tulevaisuuden näkymistä sekä toiveistaan ravitsemusterapian tulevaisuuden suhteen.

8 marras

Uratähtäin goes Ravitsemusviikko! Ravitsemusterapiaopinnoista Itä-Suomen yliopistossa

Nyt vietetaan Ravitsemusviikkoa ja sen kunniaksi Uratähtäin-blogissa julkaistaan kaksi postausta, jotka tekevät ravitsemustiedettä tutummaksi. Tässä jutussa 4. vuosikurssin ravitsemustieteen opiskelija Siru kertoo ravitsemusterapiaopinnoistaan Itä-Suomen yliopistossa.

1 marras

Ravitsemustieteet vaihdossa

Seuraavaksi pääsemme tutustumaan ravitsemustieteilijöiden, tarkemmin Retikka ry:läisten vaihtokokemuksiin.

27 loka

Agronomiliiton alojen maisteritutkintoja ulkomailla

Ovatko kandiopinnot lähestymässä loppuaan? Onko vaihto jäänyt väliin? Vai oletko aina haaveillut lähteväsi opiskelemaan tai asumaan ulkomaille? Tiesitkö, että jossain Euroopan maissa pystyy opiskelemaan ilmaiseksi? Tähän juttuun on koottu yhteen viiden Euroopan maan ilmaisia maisteriohjelmia, jotka ovat Agronomiliiton opiskelijajäsenien yleisimpiä aloja.

18 loka

Euroopan historian äärelle, oppimaan Kiinaa vaiko tutustumaan Afrikan savanneihin? Uratähtäimen ehdotuksia helpottamaan vaihtoyliopiston valintaa

Jos vaihtoon lähteminen kutkuttaa, mutta suunnittelu tuntuu raskaalta, on hyvä käyttää aiempia kokemuksia pohjana. Apua voi pyytää kaverilta, joka on jo käynyt vaihdossa tai aiheesta voi lukea esimerkiksi tästä blogista.

26 syys

Haastattelussa vientikoordinaattori Mari Jääskelä

Halusimme kirjoittaa jutun, jossa Agronomiliiton opiskelijoille avataan kansainvälisen työn parissa työskentelevän asiantuntijan arkea ja työtehtäviä. Iloksemme saimme haastatella Mari Jääskelää, hän toimii Valiolla vientikoordinaattorina ja on valmistunut kaksi vuotta sitten Viikistä elintarviketieteiden maisteriksi elintarviketalouden ja kuluttajakäyttäytymisen opintosuunnasta.

15 syys

Haastattelussa elintarviketeknologi Ari Virtanen ja agronomi Simo Tiainen

Uratähtäin-blogin teemana tänä vuonna on kansainvälisyys. Joillekin kansainvälinen työpaikka on vain välietappi elämässä, mutta toisille mantereelta toiselle hyppiminen on muodostunut elämäntavaksi. Viikistä valmistunut elintarviketeknologi Ari Virtanen kuuluu siihen porukkaan, joka on tehnyt uraa enemmän ulkomailla kuin Suomessa. Agronomi Simo Tiaiselle inspiraatio kansainväliseen uraan tuli EU:n myötä.

15 elo
27 touko

Elintarviketieteiden ylioppilaat vaihdossa

Elintarviketieteiden ylioppilaiden on ilo jatkaa vuoden 2022 Uratähtäin blogissa ilmestyvää juttusarjaa, jossa kuullaan eri alojen opiskelijoiden vaihtokokemuksia. Juttuja varten haastattelemme muutamaa alan opiskelijaa samaa kysymysrunkoa käyttäen.

18 touko

Kansainvälisty Viikissä!

Eikö vaihtoon tai harjoitteluun lähtö mahdu lukusuunnitelmaasi? Maailmaa ja uusia tuttavuuksia ei aina tarvitse lähteä etsimään kaukaa, sillä Viikki tarjoaa hienot mahdollisuudet tutustua kansainvälisiin ihmisiin.

4 touko

Vuorovaikeutus vaihdossa

Vuorovaikeutus ry:llä on kunnia aloittaa vuoden 2022 Uratähtäin blogissa ilmestyvä juttusarja, jossa kuullaan eri alojen opiskelijoiden vaihtokokemuksia. Juttuja varten haastattelemme muutamaa alan opiskelijaa samaa kysymysrunkoa käyttäen.

16 marras
11 marras

Ravitsemusviikko – ravitsemustieteen opinnot Itä-Suomen yliopistossa

8.–12.11. vietetään ravitsemusviikkoa. Tässä postauksessa opinnoistaan kertoo Itä-Suomen yliopistossa ravitsemustiedettä opiskeleva Agronomiliiton opiskelijapromoottori Siru Jussila.

19 loka

Mentor-ohjelma aktorin silmin 3/3: Kiitoksien aika

Syksyllä 2020 alkanut mentorointi on tullut päätökseen. Tämän juttusarjan viimeinen osa nivoo yhteen koko vuoden kestäneen yhteisen matkan sekä mentoriparina että mentoroitavana ryhmänä.

20 syys

Opiskelijatapahtuman puhujat esittelyssä: Kaisu Riihinen, VTT

Agronomiliiton opiskelijavaliokunnan vuosittain järjestämä opiskelijatapahtuma lähenee jälleen. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään etäseminaarina keskiviikkona 13.10. Tapahtuman puhujat julkaistaan yksitellen blogiteksteissä. Ensimmäisenä puhujana toimii Kaisu Riihinen.

8 syys

Kesätyötarinat 2021

Alojemme opiskelijoille löytyi kesätöitä muun muassa ulkoministeriöstä ja Ruokavirastosta. Tässä jutussa kolme opiskelijaa kertoo kesätyötarinansa, joista voit saada inspiraatiota tuleviin kesätöihin ja vinkkiä siihen, mistä sellaisia voi löytää. Kannattaa lukea myös aiempien vuosien kesätyöhaastattelut!

16 elo
2 elo

Yrittäjänä ravitsemustieteen kentällä – haastattelussa Leena Putkonen

Leena Putkonen on vatsa- ja suolistovaivoihin erikoistunut laillistettu ravitsemusterapeutti (terveystieteiden maisteri). Toiselta ammatiltaan hän on eräopas. Leena työskentelee yrittäjänä ja tekee monenlaisia tehtäviä luennoinnista etävastaanottoihin ja mediatehtäviin.