Opiskelijavaliokunta 2023 esittäytyy!

18.10.2023 09:40

Agronomiliitolla toimii 11 eri ainejärjestön edustajista koostuva valiokunta, jonka tarkoituksena on kaventaa kuilua koulu- ja työmaailmojen välillä. Opiskelijavaliokunta tuo opiskelijanäkemystä Agronomiliiton toimintaan esimerkiksi opiskelijatapahtumien muodossa ja kokouksissa. Valiokunta ottaa tarvittaessa kantaa ajankohtaisiin opiskelijoiden etuja koskeviin kysymyksiin, ja jakaa tietoa opiskelijoiden asemasta Agronomiliiton hallitukselle ja henkilöstölle. 

Liittoon liittyminen jo opiskeluaikana on investointi tulevaan, mutta tiesitkö, että silloin on mahdollista hyödyntää monia etuja jo opintojen aikana? Agronomiliiton jäsenet voivat hakea opintoihinsa tukea apurahojen ja stipendien, esimerkiksi ulkomaille opiskelemaan lähdettäessä ja tutkielman teon ollessa ajankohtaista. Kaikille opiskelijajäseninä olleille jäsenille myönnetään myös gradustipendi ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisesta. Muita konkreettisia etuja ovat esimerkiksi työsuhdeneuvonta ja lakipalvelut. Lisäksi etuihin kuuluu kevyt yrittäjyyttä tukeva Palkkio+-palvelu. Lue lisää jäseneduista vastauksista ja täältä.

Mahtava tapa tutustua liittoon on jutella nykyisille ainejärjestöjen edustajille tai opiskelijapromoottoreille, joita on kolme Helsingin Viikin kampuksella sekä yksi Kuopiossa. Voit myös lähteä itse mukaan valiokuntatoimintaan ainejärjestösi kautta! Tästä lisää myöhemmin, mutta siirrytään seuraavaksi esittelemään vuoden 2023 valiokuntalaiset, jotka esittelevät itseään ja kokemuksiaan liiton toiminnasta lyhyen kysymyspatteriston kautta:

 

Nimi: Reetta Keisalmi  

Edustamasi ainejärjestö: Sampsa ry  

Lempiruokasi: Lasagne  

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Muiden ainejärjestön edustajiin tutustuminen, ajatusten pallottelu muiden alojen opiskelijoiden kanssa ja yhteinen tekeminen niin, että pystytään luomaan jotain kivaa, jossa kaikki Viikin opiskelijat on otettu huomioon 

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Liitto tarjoaa opiskelijoille paljon tukea erilaisissa opiskeluun ja työelämään liittyvissä aiheissa. Näitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää opiskelujen aikana varsinkin tilanteissa, jossa jokin asia mietityttää   

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Tee asioita, joista pidät ja jotka tuottavat iloa, oli se sitten lenkkeily, salilla käyminen tai Netflixin katselu. Hyödynnä päivän valoisa aika tekemiselle, koska silloin mieli on pirteämmillään!

 

Nimi: Sini Sipponen

Edustamasi ainejärjestö: Viikin taloustieteilijät/VITA

Lempiruokasi: Sienirisotto

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Tutustuu ihmisiin yli ainejärjestöjen ja kynnyksen madaltuminen yhteistyön tekemiseen järjestöjen välillä.

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Liitolla on hyvät edut (mökit ja ravintolat). Apu työnhakuun!

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Tullut paljon uutta muista ainejärjestöistä, sekä liiton toiminnasta!

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Kirjojen lukeminen ja kokkausillat kavereiden kanssa!

 

 

Nimi: Johanna Rytkönen

Edustamasi ainejärjestö: Viri Lactis ry

Lempiruokasi: Tällä hetkellä varmaan vihreä thai curry.

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Parasta on uusien ihmisten tapaaminen ja mahtavan opiskelijatapahtuman luominen!

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Agronomiliitosta saa apua niin CV:n suunnitteluun kuin työsopimuksien solmimiseen. Myös työttömyyskassa ja webinaarit ovat hyviä syitä olla Agronomiliiton jäsen. Ulkomaanmatkastipendi on myös opiskelijalle kiva lisä, ja tietenkin vappuna saa munkkia Zetorin vedossa!!

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Olen oppinut esimerkiksi yhteistöiden järjestämistä yritysten kanssa sekä blogin kirjoittamista Uratähtäin-blogin vastaavana.

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Muista ottaa aikaa itsellesi tärkeiden asioiden harrastamiseen opiskelu- ja työkiireiden lomassa!

 

Nimi: Kaisa Andersson

Edustamasi ainejärjestö: Viikin elintarvike- ja kuluttajaekonomistit ry eli Veke ry

Lempiruokasi: Sienirisotto

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Oma kuva erityisesti ruokasektorista on laajentunut ja olen tutustunut eri alojen opiskelijoihin.

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Agronomiliitossa on ihanaa opiskelijatoimintaa ja opiskelijat ovat tosi hyvin edustettuina, mikä on huikeeta. Kaikki tyypit ketä oon tavannut on ollu ihania.  Ja tietysti edut ja apu mitä liitolta saa tarvittaessa.

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Olen oppinut eri tieteenalojen näkökulmia omaan alaan liittyviin kysymyksiin. Lisäksi olen oppinut heittäytymistä, ryhmätyötaitoja ja kokouskäytäntöjä, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Aina ei tarvitse suorittaa 110 %, vähempikin riittää - ja siitä ei pidä potea huonoa omaatuntoa. Lisäksi metsä ja aurinko.

 

Nimi: Anni Arbelius

Edustamasi ainejärjestö: MYY ry

Lempiruokasi: Yhtenä monista on nyhtökaurakäristys puolukoilla ja perunamuussilla

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Parasta toiminnassa on se, että pääsee tutustumaan ihmisiin, sekä erilaisiin näkökulmiin.

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Opiskelijavaliokunnassa toimiessani olen oppinut paljon hallitustyöskentelystä!

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Jotta kaiken syyshulinan keskellä jaksaa, on mielestäni tärkeää ottaa omaa aikaa ja tilaa vain olemiselle, ja siinä välissä sitten tehdä mielekkäitä juttuja.

 

 

Nimi: Elli-Noora Jalonen

Edustamasi ainejärjestö: Vuorovaikeutus ry

Lempiruokasi: Liikaa mistä valita – yleisesti perunaruoat, spesifimmin uunipotut hyvällä kastikkeella

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Ihanat ihmiset, joihin pääsee tutustumaan yli ainejärjestö rajojen! Toki myös se, miten pääsee oppimaan vaikuttamisesta, järjestötyöstä ja ihan vaan esimerkiksi muiden aloista.

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Ammattiliitot on tärkeitä työvoimapolitiikan tekijöitä, on tärkeää olla tukemassa edunvalvontatyötä. Saa siitä ihan itsellekin näkyviä etuja kuten neuvontaa työasioissa.

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Opin siitä mitä liiton toiminta on, liityinkin valiokuntaan aluksi, sillä halusin tietää, mitä ammattiliitolla tehdään ja miksi siihen kannattaa kuulua (joku järkevämpi oli aiemmin vain kehottanut liittymään xd). Konkreettisena oppina olen oppinut miten hankkia sponsoreita tapahtumaan, tämä on jotenkin muissa järjestöissä aina jäänyt muiden hommaksi!

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Ulkoilu! Aamu lähtee käyntiin lenkillä, kaverin kanssa kuulumisten vaihto ulkona kahvikupin kera altistaa samalla raittiille ilmalle ja varsinkin jos aurinko näyttäytyy, saa siitä valtavasti uutta energiaa (muulla säälläkin ulkoilu on vain pukeutumiskysymys).

 

Nimi: Emilia Karell

Edustamasi ainejärjestö: Svenska Studenters Agro-Forst Förening r.f.

Lempiruokasi: Kotimaisia rapuja hyvän maiseman äärellä.

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Aivan ehdottomasti verkostoituminen! 

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Liitto on tukenasi monessa asiassa, esimerkiksi kesätyöpaikkaa hakiessasi ja palkkatoivetta miettiessäsi. Liitto on tukiverkko, ja ajaa myös alamme opiskelijoiden edunvalvontaa!

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Opiskelijavaliokunnassa olen oppinut käytännön asioita kuten edustajana toimimisen tärkeyden, kokouskäytäntöjä, sekä paljon myös liiton toiminnasta. Nämä kokemukset ovat olleet minulle arvokasta osaamista työelämässä.

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Koka upp en varm kopp te, stäng datorn, kryp under filten och läs ett stycke från en inspirerande bok. Kom ihåg att ta väl hand om dig själv och dina närmaste <3

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Opiskelijana kuuluminen tuo useita mahdollisuuksia verkostoitumiseen tapahtumissa, jotka ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia ja tarjoilut ovat aina täys kymppi. Etuja löytyy ties ja kuinka, ja apua saa kysyttäessä esimerkiksi kesätöihin liittyen. Liiton tapahtumissa on aina lämmin ilmapiiri.

 

Nimi: Taru Luomajärvi

Edustamasi ainejärjestö: MMYL (Sampsa)

Lempiruokasi: Satokauden tuotteet

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Ihmiset ♡

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Verkoston tuki opiskeluun ja työelämään!

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Yhteistyö on voimaa

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Mene metsään!

 

Nimi: Enna Märjenjärvi

Edustamasi ainejärjestö: Elintarvikeylioppilaiden yhdistys Lipidi ry

Lempiruokasi: Meksikolaiset tacot! Tai pinaattilätyt omenahillolla.

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Ehdottomasti ihmisiin tutustuminen, joihin ei välttämättä olisi tutustunut, vaikka suurimman osan kanssa samalla kampuksella ollaankin! Opiskelijavaliokunnassa pääsee kuulemaan toisten ainejärjestöjen kuulumiset ja pohtimaan yhdessä ajankohtaisia asioita. Usein porukassa syntyy valtavasti uusia ideoita tapahtumiin yms, kun mielenkiinnon kohteita ja aiempaa kokemusta löytyy laajalti.

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Opiskelijana kuuluminen tuo useita mahdollisuuksia verkostoitumiseen tapahtumissa, jotka ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia ja tarjoilut ovat aina täys kymppi. Etuja löytyy ties ja kuinka, ja apua saa kysyttäessä esimerkiksi kesätöihin liittyen. Liiton tapahtumissa on aina lämmin ilmapiiri.

Mitä olet oppinut opiskelijavaliokunnassa: Kokoustaitoja, tapahtumien ja somepostausten suunnittelua sekä ehkä erityisesti sen, miten tärkeää on tuoda opiskelijoiden kuulumisia, toiveita ja ideoita esille myös liiton suuntaan. Opiskelijat ovat kuitenkin suurella todennäköisyydellä alan tulevaisuuden työntekijöitä.

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Kausivalot ikkunalle, kirjahyllyyn, keittiön yläkaapin päälle… Aina on hyvä syy hankkia yksi valoketju lisää!

 

Nimi: Ella Immonen

Edustamasi ainejärjestö: Mentor-klubi

Lempiruokasi: Pizza, mieluiten Napolissa

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin pienellä kynnyksellä!

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Vappumunkit ja opiskelijatapahtuma! tottakai liitoon kuulumisessa on paljon muitakin etuja!

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Syksy on oikeesti tosi kiva vuodenaika! Parhaimmillaan ulkona on tosi kaunista, toisaalta syysmyräkät on tunnelmallisia. Syksyllä on ok pötkötellä kotona, mutta toisaalta on paljon kaikkia kivoja tapahtumia ja juhlia! Eli tekee mitä haluu oman jaksamisen ja fiiliksen mukaan (ja varautuu sadevarusteilla, jos lähtee ulkoilemaan)

 

Nimi: Anniina Virtain

Edustamasi ainejärjestö: Retikka

Lempiruokasi: Itse tehdyt pinaattiletut puolukkahillolla

Mikä on parasta poikkitieteellisessä liitossa toimimisessa: Pääsee tutustumaan muiden ainejärjestöjen edustajiin ja vierailemaan Helsingissä!

Miksi mielestäsi kannattaa kuulua Agronomiliittoon: Ensimmäisenä tulee mieleen stipendit ja apuraha, esimerkiksi ulkomaanmatkastipendiä ja gradustipendiä opiskelijan kannattaa hyödyntää.

Syysvinkkisi jaksamisen tueksi: Ota kaverit mukaan kiitollisuushaasteeseen ja joka päivä jokaisen täytyy sanoa joku asia, josta on juuri tänään kiitollinen 

 

 

Lisätietoa opiskelijavaliokunnan toiminnasta löytyy tällä viikolla Agronomiliiton tarinoista ja jälkikäteen kohokohdista. Ota siis myös Instagram tilimme seurantaan.

Opiskelijavaliokunnan 11 edustajaa valitaan aina kahden vuoden virkoihin, ja nyt vuodenvaihteeseen päättyy Viri Lactiksen, Agro-Forstin, Sampsan, Vuorovaikeutuksen, MMYL:in ja Mentor-Clubin edustajien virat. Haluaisitko olla Agronomiliiton uusi opiskelijavaliokunnan jäsen? Yllä mainittujen järjestöjen virkoihin valitaan uudet edustajat piakkoin, joten ottamalla yhteyttä omaan järjestöösi voit päästä mukaan toimintaan (lukuun ottamatta Sampsaa – uusi edustaja on jo valittu)!

 

-Opiskelijavaliokunta 2023-

Lähetä kommentti