Vastavalmistuneet

Agronomiliiton aloilta valmistuu keskimäärin 130 maisteria vuodessa.

Kun opiskelijajäsen valmistuu maisteriksi tai päättää opinnot kandivaiheessa, hän siirtyy liiton varsinaiseksi jäseneksi. Agronomiliitto antaa tuoreille maistereille merkittävän jäsenmaksualennuksen. Valmistumisvuonna jäsenmaksusi on sama kuin opiskelijan jäsenmaksu, joka sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. Valmistumista seuraavana vuonna jäsenmaksu on vain puolet normaalista henkilöjäsenmaksusta. Vasta tämän jälkeen siirrytään normaaliin henkilöjäsenmaksuluokkaan. Erityistapauksissa, esimerkiksi vanhempainvapaalla tai täyspäiväisenä yrittäjänä tai työttömänä jäsen on oikeutettu alennuksiin (katso lisää Jäsenmaksut).

Agronomiliitto kutsuu kaikki alan vastavalmistuneet juhlimaan valmistumistaan. Juhla on liiton tervetulotoivotus alalle. Kun saamme yliopistolta tiedon valmistumisesta tai jäsen ilmoittaa siitä liittoon, niin lähetämme vastavalmistuneille kutsun. Tilaisuus järjestetään yleensä keväällä. Juhlassa vastavalmistuneet saavat pienen lahjan sekä herkullisen illallisen mukavasta seurasta nauttien. Muistathan ilmoittaa valmistumisestasi, sillä emme saa kaikkien valmistumistietoja yliopistoilta!

Mukana toiminnassa

Suosittelemme valmistuneille liittymistä Agronomiliiton jäsenyhdistyksiin. Koulutusalayhdistyksissä tapaa oman erikoisalan kollegoita ja paneudutaan ammatillisiin kysymyksiin. Alueyhdistysten toiminta painottuu virkistykseen, yhdessäoloon ja samalla alueella toimivien kollegoiden tapaamiseen. Samanaikaisesti voi olla jäsenenä useammassa yhdistyksessä.

Valmistuneen jäsenyydessä ei mikään muutu merkittävästi, mutta halutessaan voi osallistua myös sen neuvottelukunnan toimintaan, jonka alalla työskentelee. Kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita mukaan kisaamaan valtuustopaikoista tai yrittämään mukaan hallitustyöskentelyyn!

Palvelut tarpeen mukaan

Vastavalmistuneille tärkeitä palveluita ovat monesti palkkaneuvonta, jotta uran alkupalkka on koulutukseen nähden sopiva. Siihen saa apua henkilökohtaisesti liiton asiantuntijoilta palkkaneuvonnassa tai hyödyntämällä palkkatilastoja. Liitto antaa myös palkkasuosituksen yksityisektorilla uransa aloittavien alkupalkasta. Moni vastavalmistunut hakee vielä paikkaansa työelämässä. Silloin liiton sivuilla avoimet työpaikat tai urapalvelut, kuten uravalmennus, voi tukea sinua työpaikan löytämisessä. Käytä hyväksesi painetun Vuosikirjan työnantajalistaa, kun mietit mahdollisia työpaikkoja ja kontakteja. Jos olet allekirjoittamassa ensimmäistä työsopimustasi, niin jäsenille löytyy tarkistuslista siitä, mistä kannattaa sopia. Jäsenpalvelusta löytyy tietoa myös määräaikaisista työsuhteista ja vuokratyöstä. Suosittelemme aina olemaan työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä matalalla kynnyksellä yhteydessä työ- ja virkasuhdeneuvontaamme

Kontaktit työelämään tärkeitä

Vastavalmistuneet sijoittuvat työelämään kyselyittemme mukaan sitä paremmin, mitä enemmän työkokemusta heillä on jo opintojen ajalta. Siksi kannustammekin opiskelijoita hakemaan työkokemuksia kesäisin erilaisista tehtävistä – erityisesti oman alan työnantajilta. Myös Agronomiliiton mentor-ohjelma ja erilaiset tilaisuudet ovat hyvä keino laajentaa omaa verkostoa alalle.

Liity jäseneksi

Jos et ole vielä Agronomiliiton jäsen, mutta olet valmistunut Itä-Suomen yliopistosta, Helsingin yliopistosta tai Turun yliopistosta ruokaketjun ammattilaisten joukkoon, liity jäseneksi ja saat käyttöösi kaikki liiton tarjoamat palvelut sekä iloa tapahtumista ja ammattilaisten verkoston. Lisää jäsenyydestä täältä.