Eduskuntavaaliehdokkaat 2015

Agronomiliiton jäsenistöstä löytyy hyviä ehdokkaita - tutustu!

Päivitämme tänne jäsenehdokkaittemme omia lyhyitä tekstejä vaaleihin saakka. Tutustu kestäviin maatalous-, elintarvike- ja ravitsemustieteiden osaajiin!

24, Timo Hanhilahti, Keskusta, Tampere

timohanhilahti.fi

205, Mikael Jern, RKP, Uusimaa

Olen urbaani maalainen, joka viihtyy sekä pellolla että toimistossa. Asun Espoossa vaimoni ja kolmen teini-ikäisen poikani kanssa. Ammatiltani olen maanviljelijä. Eduskuntaan tarvitaan luonnonvara-alan osaamista, jota minulla on. Uuden eduskunnan ja hallituksen tärkein tehtävä on saada talous nousuun - ilman sitä kaikki hyvinvointikysymykset ovat vaikeampia ratkaista. Kestävä talouspolitiikka on paras takuu julkisten palveluiden toimivuudelle. Julkisella sektorilla tarvitaan kuitenkin uusia avauksia. Juustohöylä on väärä työkalu - järkevä priorisointi ja julkisten tehtävien uudelleenarviointi on tehtävä kaikilla hallinnonaloilla. Kehitystä estävä liiallinen julkinen ohjaus ja byrokratia on karsittava.
Vihreillä elinkeinoilla on loistava tulevaisuus Suomessa. Ympäristön ja talouden harkitulla tasapainoilulla voimme kestävästi hyödyntää vihreitä elinkeinoja. Biotaloudesta luomme uutta kasvua.
Meidän täytyy kuitenkin pitää työelämä inhimillisenä. Pätkätyöläisten ja yrittäjien asema työmarkkinoilla on parannettava.
Olen Agronomiliiton hallituksen puheenjohtaja, Oiva Kuusisto-säätiön puheenjohtaja, Salaojitusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Nylands svenska lantbrukssällskap hallituksen jäsen.

mikaeljern.blogspot.fi

66, Timo Kaunisto, Keskusta, Häme

timokaunisto.fi

59, Esko Kiviranta, Keskusta, Varsinais-Suomi

www.eskokiviranta.net

305, Ari Konttas, Kokoomus, Uusimaa

www.arikonttas.fi

32, Juha Korkeaoja, Keskusta, Satakunta

korkeaoja.net

72, Saara Lång, PS, Uusimaa

Olen Harjun ja Viikin kasvatti, maatalon tytär, jonka tie on mutkitellut kasvitautien tutkijasta USA:n ja Australian kautta takaisin Viikkiin ja viimein rikoskemistiksi. Nykyään toimin KRP:n rikosteknisessä laboratoriossa ryhmäpäällikkönä. Työ poliisissa herätti mielenkiinnon yhteiskunnallisia asioita kohtaan ja kuntaliitokset saivat lähtemään mukaan kunnallispolitiikkaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että myös maalla on saatava elää, asua ja yrittää ilman, että siitä on tunnettava huonoa omaatuntoa. Minulle Suomi on yhtä kuin sen haja-asutusalueet, ja sen Suomen puolesta haluan tehdä työtä. Loviisassa vaikutan kaupunginhallituksessa sekä valtuustossa PS valtuustoryhmän puheenjohtajana, ja Loviisan uudessa strategiassa ollaankin nyt ottamassa huomioon vaihtoehto Loviisasta ”kylien kaupunkina”!  Puolueessa toimin Loviisan PS paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, puoluevaltuustossa, PS maaseutupoliittisessa työryhmässä ja Uudenmaan PS Naisten hallituksessa.

www.saaralang.fi

19, Maarit Markkula, PS, Satakunta

www.maaritmarkkula.fi

34, Marjo Mäkinen-Aakula, Keskusta, Pirkanmaa

Olen Marjo Mäkinen-Aakula, 50 v., puoliso ja 3 nuoren äiti. Työkseni rakennan kansainvälisiä tutkimus- ja kehittämishankkeita Turun yliopistolla. Viljelemme myös maatilaa Orivedellä, Pirkanmaalla. Vaikutan Oriveden kaupunginhallituksessa ja Tampereen seudun seutuhallituksessa.  Haluan muuttaa Suomen suunnan. Minulle tärkeitä arvoja ovat ihmisten yhdenvertaisuus ja alueiden tasa-arvo. Kaikista on pidettävä huolta. Vastuullisuus ohjaa päätöksentekoani. Kannan huolta Suomen kilpailukyvystä, suomalaisesta maaseudusta sekä kotimaisesta, turvallisesta ruokaketjusta. Kaupunki tarvitsee maaseutua ja maaseutu tarvitsee kaupunkia. Yrittämisen edellytyksiä on parannettava ja turhaa byrokratiaa on purettava. Nopeat tietoliikenneyhteydet kuuluvat kaikille. Koulutukseen ja sen laatuun tulee panostaa. Koulutusta on nykyistä joustavammin kohdennettava työmarkkinoiden tarpeen mukaan.  Vahvuuksiani ovat hyvät yhteistyötaidot, tavoitteellisuus ja ongelmienratkaisukyky. Näille on nyt käyttöä.

marjoeduskuntaan.fi
Facebook Marjo eduskuntaan
Twitter @Marjo117

105, Maarit Pallari, Vihreät, Satakunta

https://www.facebook.com/MaaritPallari

29, Liisa Pietikäinen, Vihreät, Savo-Karjala

Olen 38-vuotias, maalla asuva agrologi ja filosofian maisteri. Työskentelen tällä hetkellä puutarhapuolen asiantuntijana. Tätä ennen työskentelin perusmaatalouden parissa että marjapuolen tutkijana. Työpisteeni sijaitsee Kuopiossa, mutta työni kuljettaa minua ympäri Pohjois-Savoa että viereisiä maakuntia. Kunnallispoliittista uraan olen tavoitellut kaksi kertaa ja kansanedustajan paikkaa tavoittelen toista kertaa.
Periaatteet ja asiat, joita kannatin edellisissä eduskuntavaaleissa, eivät ole siitään muuttuneet. Edelleen tasa-arvoisuus kaikilta osin, ympäristön ja kanssaihmisten kunnioittaminen, perustulo ja kestävä päätöksenteko ovat vaaliteemojani. Edelleen olen sitä mieltä, että emme tarvitse lisää ydinvoimaa vaan panostusta uusiutuviin energiaratkaisuihin. Tutkimukseen, oli kyse biotekniikasta tai energiasta terveystieteistä puhumattakaan, on panostettava.  Jotta hyvää ja laadukasta tutkimusta saadaan aikaiseksi, tarvitsemme hyvän ja laadukkaan koulutuksen peruskoulusta lähtien.

www.liisapietikainen.fi

Facebook Liisa Pietikäinen eduskuntaan
Twitter @pietikainenlii

152, Seppo Pirttikoski, Keskusta, Etelä-Pohjanmaa

Olen 53-vuotias agrologi ja agronomi. Olen kahden ammatin mies: minulla on maitotila  Perhossa ja samalla toimin Ilmajoen kunnanjohtajana. Sotilasarvoltani olen reservin kapteeni. Olen keskustan kansanedustajaehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa.
Luonto, metsät ja  maatalous ovat minulle tärkeitä arvoja. Puolustan kuntien lähipalveluita, lapsiperheiden asemaa sekä yrittäjyyttä.
Hyvinvointi lähtee työstä ja vain sillä Suomi saadaan nousuun.

www.seppopirttikoski.fi

73, Juha Pylväs, Keskusta, Oulu

www.juhapylvas.fi

61, Kari Tiilikkala, Vihreät, Häme

karitiilikkala.fi