Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Uskallatko yrittää?

16.9.2018 13:00

Agronomiliiton opiskelijavaliokunnan tapahtuma ”Menestystarinoita – motivaatiolla mestariksi” järjestetään 12.10 kello 18.00 alkaen Agronomitalossa. Tapahtuman teema on rohkeus ja motivaatio työelämässä. Haastattelin teemaan liittyen Baba Foodsin perustajia Tomer Hovavia sekä Ronit Hovav-Halosta.

 

Baba Foods on suomalainen perheyritys, jossa tehdään intohimolla Välimeren kasvisruokaa. Reseptit ovat peräisin perheen isältä Avilta, joka saapui yli 40 vuotta sitten Suomeen olallaan oman äitinsä reseptit. Avin lapset Ronit ja Tomer pyörittelivät ajatusta yrityksestä mielessään 10 vuoden ajan, kunnes lopulta sisarukset päättivät perustaa yrityksen. Tällä hetkellä Baban herkut, kuten hummus, babaganoush, falafelit, oliivitahna sekä chiliporkkanat valmistuvat käsin Konalassa, Helsingissä.

 

Mikä antoi rohkeutta hypätä uuteen ja tuntemattomaan?

Sisarusten mukaan tärkeää heidän matkassaan on ollut positiivinen mielikuva yrittäjyydestä sekä läheisten tuki. Rohkeutta antoi luotto toiseen, ettei kumpikaan jänistä vaan tässä ollaan yhdessä.

- Täytyy olla optimistinen, vaikkei se olisikaan aina loogista. Pitää uskoa omaan tekemiseen ja siihen, että kaikki menee hyvin, Tomer kertoo.

 

Yrittäjyys ei vaadi pelkästään rohkeutta, vaan myös motivaatiota tehdä asioita oman yrityksensä eteen – joka päivä. Mistä motivaatiota saa?

- Motivaatiota antaa usko omaan tekemiseen sekä yrityksen kehityksen näkeminen. Hyvän ruoan tekemisen lisäksi, on motivoivaa pystyä luomaan lisää työpaikkoja Suomeen, Ronit kertoo. Tomer lisää kunnianhimon sekä ylpeyden omista tuotteista tuovan motivaatiota, joka ruokkii itse itseään.

 

Entä mitkä ovat yrittäjyyden haasteet?

-Ajankäyttö, vastaavat molemmat sisarukset hetkeäkään epäröimättä. - Vapaa-aikaa ja työtä on vaikea erottaa toisistaan. Toisaalta työ on enemmän elämäntapa kuin työ, jatkaa Tomer.

 

Yrittäjyys antaa siis paljon, mutta myös vaatii paljon. Onko kaikista yrittäjiksi?

- Yrittäjän pitää olla valmis tekemään eritasoisia asioita. Pitää olla toimitusjohtaja sekä siivooja samaan aikaan. Myös ahkeruus, optimistisuus sekä mukautumiskyky ovat tärkeitä piirteitä yrittäjyydessä, Ronit kertoo mietiskellen.

 

Tule kuuntelemaan lisää rohkeudesta ja motivaatiosta 12.10 Agronomitalolle! Lisää tietoa tapahtumasta löydät tapahtuman Facebook-sivulta ja täältä.

 

-Kaisa Somerpalo, Agronomiliiton opiskelijavaliokunnassa Maatalous-metsäylioppilaiden liitto MMYL ry:n edustajana. Lisäksi Kaisa toimii Agronomiliitossa opiskelijapromoottorina.

 

Lähetä kommentti