Mikä ihmeen AOVA?

31.8.2018 14:49

Agronomiliiton edustajaksi etsitään nyt uutta innokasta opiskelijaa. Olisitko se juuri sinä?

Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa eli tuttavallisemmin AOVAssa vaikuttavat Akavalaisten liittojen opiskelijaedustajat. Jokaisella liitolla, jolla on opiskelijatoimintaa, on valtuuskunnassa jäsenmäärän mukaisesti paikkoja. Yhteensä paikkoja on 40 ja Agronomiliitolla on näistä yksi.

Valtuuskunta kokoontuu kolme kertaa vuodessa seminaarikokouksiin, joita järjestetään yleensä pääkaupunkiseudulla. Virallisen kokouksen lisäksi seminaarissa työstetään Akavan opiskelijoiden linjoja, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja opiskelijoihin liittyvistä teemoista sekä luonnollisesti tutustutaan toisiin valtuuskuntalaisiin. Mietimme aktiivisesti miltä tulevaisuus vastavalmistuneille näyttää ja miten opiskelu parhaiten valmentaisi työelämään. Haluammekin olla rakentamassa tulevaisuuden työelämää – olemmehan me sen tärkein osa. Ensi kevään vaalit ovat merkityksellisessä roolissa jo nyt syksyllä, kun hyväksymme omat eduskuntavaalitavoitteemme.

Valtuuskunnan apuna ovat puheenjohtajisto sekä valtuuskunnan jäsenistä koostuva työjaosto ja uusi opiskelijaneuvosto. Nämä kokoontuvat hieman valtuuskuntaa useammin, jotta valtuuskunnan seminaarikokoukset olisivat mahdollisimman hyvin valmisteltuja ja siten hyödyllisiä osallistujille. Jos aktiivisempi toiminta AOVAssa kiinnostaa, kannattaa näihin elimiin ehdottomasti hakea. Akavan sisällä opiskelijoilla on myös merkitystä, sillä meillä on edustus kaikissa Akavan toimikunnissa. Puheenjohtajalla on lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus Akavan hallituksessa, mihin hän vie aktiivisesti terveisiä opiskelijoilta.

Parasta AOVAssa ovat ehdottomasti olleet ihmiset, joihin olen tutustunut. Opiskelijat eri aloilta ja yliopiston lisäksi myös ammattikorkeakouluista ovat avartaneet näkemystäni korkeakoulupolitiikan kentästä ja ylipäätään siitä, kuinka tärkeää on tehdä yhdessä töitä paremman huomisen puolesta. Pelkkää työtä tämä ei kuitenkaan ole, sillä valtuuskunnassa pidetään yhdessä hauskaa mm. erilaisten illanviettojen muodossa. Eli vaikka Agronomiliitosta ei jäsenpalvelupäällikön lisäksi olekaan muita seurana, ei AOVAssa todellakaan tarvitse olla yksin!

Kauteni valtuuskunnassa tulee vuoden lopussa päätökseen ja omasta puolestani en voi muuta kuin suositella kyseistä tehtävää. Agronomiliiton edustajaksi etsitään nyt uutta innokasta opiskelijaa. Olisitko se juuri sinä?

Lisätietoja valtuuskunnan toiminnasta ja hakemisesta: jäsenpalvelupäällikkö Sini Kokkola (sini.kokkola(at)agronomiliitto.fi tai 09 2511 1653). Pääset hakuilmoitukseen tästä.

 

-Johanna Riitakorpi

Kirjoittaja opiskelee ympäristötieteitä Helsingin yliopistossa ja on Agronomiliiton edustajana Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa kaudella 2017-2018. Tätä ennen hän on toiminut Agronomiliiton opiskelijavaliokunnassa mm. varapuheenjohtajana.

Lähetä kommentti