Avattu CV

15.10.2018 12:00

Tässä kirjoituksessa avataan malli CV:n avulla ansioluettelon kirjoittamisen saloja. Voit käyttää malli CV:tä apuna, kunhan muistat tehdä omasta CV:stäsi sinun näköisesi.

On olemassa yhtä monta erilaista CV:tä kuin on työnhakijaakin. Ansioluettelon kokoamiseen ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa, eikä myöskään selviä kehyksiä siitä, miltä ansioluettelon tulisi näyttää. Ansioluettelon tarkoitus on ensisijaisesti kertoa työnantajalle, kuka työnhakija on.  CV:n on siis tarkoitus näyttää kirjoittajaltaan ja luoda hakijasta kuva. Työnantajia on kuitenkin erilaisia, ja myös se tulee ottaa huomioon CV:tä kootessa. Tutustu siis hyvin yritykseen, johon olet hakemassa ja kokoa ansioluettelosi ja työhakemuksesi sen mukaan, mihin olet hakemassa. Toiseen yritykseen saattaa sopia selkeä ja mustavalkoinen ansioluettelo, kun taas toiseen yritykseen sopii paremmin värikäs ja persoonallinen ansioluettelo.

 

Tähän Uratähtäin-blogikirjoitukseen haastattelin Agronomiliiton ura-asioiden päällikkö Heidi Hännikäistä, joka käsittelee työhakemuspapereita lähes päivittäin työssään. Heidi avaa malli CV:n avulla ansioluettelon kirjoittamisen saloja. Voit käyttää malli CV:tä apuna, mutta muista tehdä omasta CV:stäsi sinun näköisesi, jotta erotut muiden hakijoiden joukosta.

 

 

Kun viimeistelet ansioluettelosi, muista muuttaa se muotoon, jota työpaikkailmoituksessa pyydetään. Ellei tiettyä muotoa pyydetä, käytä pdf-muotoa. Tällöin CV tulee näyttämään samalta, avasipa työnantaja sen millä tahansa ohjelmalla. CV:n värityksen on hyvä olla sellainen, että CV näyttää selkeältä myös mustavalkoisena ja tulostettuna.

 

Lisää vinkkejä CV:n kokoamiseen löydät Agronomiliiton nettisivuilta. Älä myöskään unohda, että Agronomiliitto järjestää Viikin kampuksella ViikkiAreena työelämätapahtuman yhteydessä 13.-14.11 urapalveluiden klinikat ja CV-valokuvausta. Lisäksi Agronomiliitto järjestää Kuopiossa CV-valokuvausta 6.11. ja keväällä urapalveluiden klinikat.

 

Tsemppiä CV:n kokoamiseen!

 

Terveisin

Merituuli

-Merituuli Hannonen, Agronomiliiton opiskelijavaliokunnan puheenjohtaja, Lipidin edustaja

Lähetä kommentti