Uusi verkkosivusto liiketoiminnan tueksi - työkaluja IPR-strategian tekemiseen

Yhä useammalla toimialalla aineeton omaisuus muodostaa tärkeän osan liiketoiminnasta ja yrityksen nykyisestä tai tulevasta arvosta. IPR-strategia eli suunnitelma aineettomien oikeuksien käytöstä kannattaa laatia jo pienessäkin yrityksessä alasta riippumatta.

Uusi aineetonansainta.fi -verkkosivusto tarjoaa työkaluja ja inspiraatiota luovien ja tietointensiivisten alojen liiketoiminnan kehittämiseksi. Sivustolta löytyy videotarinoita, tietoiskuja, sopimusmalleja ja oppaita. Verkkosivustolta voi saada apua liiketoiminna tueksi.

- Aineettomien oikeuksien rekisteröinnin lisäksi yrittäjän on huolehdittava yrityksensä aineettoman omaisuuden käytöstä huolellisesti tehdyillä sopimuksilla. Verkkosivuilta löytyy yritysten käyttöön mm. lisenssisopimusmalleja, alihankintasopimus sekä yhteistyösopimusmalli. Nämä ovat pienillekin yrityksille elintärkeitä sopimuksia, toteaa Ornamon lakimies Jussi Ilvonen.

Eri alojen yrityksillä on ainutlaatuista osaamista: omaperäisiä ideoita, tuotteita tai palveluita sekä erilaisia verkostoja ja tietoa. Tunnistamalla näiden arvon yrityksen on mahdollista erottautua markkinoilla ja rakentaa itselleen toimiva IPR-strategia. Verkkosivusto antaa tietoa, tukea ja inspiraatiota oman IPR-strategian luomiseen.

Käy katsomassa myös sivustolta löytyvät neljän yrityksen videotarinat sekä opastevideot, joissa IPR-asiantuntijat kertovat mm. sopimuksista, IPR-strategiasta, patenteista ja palveluiden suojaamisesta.

Aineetonansainta.fi -sivuston taustalla on Materiasta Aineettomaan Ansaintaan -hanke. Sitä luotsaa muotoilun asiantuntijajärjestö Ornamo ry yhdessä Akavalaiset Yrittäjät AKY ry:n kanssa. Hanke on rahoitettu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

Lisätietoja:
Jussi Ilvonen
Materiasta Aineettomaan Ansaintaan -hankkeen projektipäällikkö
Ornamo ry
+358 43 2112 723

jussi.ilvonen@ornamo.fi