Agroseniorit retkeilyllä Teurastamolla

05.6.2015 10:08

Vanha keskus on tänä päivänä eloisa ja kiinnostava ruokakehto tukkutoreineen ja ravintoloineen.

Toukokuun 5. päivänä agroseniorit tutustuivat Sörnäisissä sijaitsevaan vanhaan Teurastamoon Helsingin Tukkutorin toimitusjohtajan MMM agronomi Timo Taulavuoren innostavalla opastuksella.
Keskuksella on historialliset juuret 1800-luvulta. 14 hehtaarin alueelle rakennettiin vuonna 1933 Helsingin kaupungin teurastamolaitos - siitä nimi. Teuraskarjan käsittely ja lihanjalostus oli pitkään hallitsevana toimintana.
Ilolla voidaan todeta, että tänä päivänä moni-ilmeisellä ruokakeskuksella on tulevaisuutta. Helsingin kaupunki on päättänyt alueen tavoitteellisesta kehittämisestä, jotta se voi palvella sekä tukkutorina Sörnäisten satama-alueelle rakentuvan 20 000 ihmisen lähipalvelukeskuksena.
Tänään alueella toimii 125 yritystä työllistäen noin 1 000 henkilöä.
Perinteinen liha-ala on edelleen vahvassa vedossa viiden yrityksen voimalla. Wotkinsilla on alueen ykköstahdittajana merkittävä rooli tarjoamalla lihanjalostusta ja omaa tuotantoa sekä vähittäismyymälällä.
Muita merkittäviä yrittäjiä löytyy mm. kala-, vihannes-, eines-, kukka-aloilta. Erikoisuuksina voi pitää whisky-tislaamoa, kahvinpaahtimoa ja jäätelötehdasta.
Perjantaina ja lauantaina palvelee Tuoretori – kuluttajille laaturuokaa netistä ja suoraan tarjoava yritys. Pääkaupunkiseudun suurkeittiöitä ja ravintoloita palvelevat johtavat tukkuliikkeet Heinon Tukusta alkaen.
Keskuksessa vaikuttavat kymmenkunta tasokasta ravintolaa ja kokkikoulu. Kaikille kävijöille on vapaasti käytössä grillipiha muurattuine punatiiligrilleineen. Lisäksi on tarjolla mahdollisuus varata sauna ja juhlatiloja eri tarpeisiin.

Seniorit nauttivat tutustumiskierroksen jälkeen maukkaan lounaan ravintola Kellohallin "päiden leikkaajien kabinetissa".
Nähdyn ja kuullun perusteella haluamme - 29 senioria - lämpimästi suositella Teurastamolla käyntiä ajan kanssa, jotta ehtii nähdä ja löytää palvelun erikoisuudet.

Ryhmän vetäjän terveiset tallensi Lasse Rask

Lähetä kommentti