Lipidin tie vie Kreikkaan

26.11.2018 12:00

“Ekskursio (lat. excursio, huvi- tai partioretki; hyökkäys) tarkoittaa erityisesti opiskelijapiireissä yritysvierailua, opintomatkaa tai tutkimusretkeä. Ekskursiolla voi olla erikseen virallinen ja vapaamuotoinen osuus, esimerkiksi yritysvierailun jälkeen on tapana viettää iltaa osallistujien kesken.” (Wikipedia)

Ainejärjestöt järjestävät jäsenilleen niin ulkomaan kuin kotimaankin ekskursioita. Tällä kertaa Lipidi eli elintarvikeylioppilaiden ainejärjestö vei jäseniään viikon opintomatkalle Kreikan aurinkoiseen Haniaan.

Kreikassa pääsimme tutustumaan Manousakis viinitilaan ja heidän historiaansa. Lopuksi pääsimme myös maistelemaan heidän viinejään.

Kävimme myös yhdessä kaupunkikierroksella sekä Elafonississa rannalla. Vesi oli kirkasta ja aurinko jaksoi paistaa koko päivän.

Viikon puolivälissä suuntasimme Kreetan vuorilla sijaitsevaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Vuorten korkeuserojen ansiosta, pääsimme näkemään ison variaation kasvilajeja. Kierroksen jälkeen saimme nauttia perinteisiä Kreetalaisia ruokalajeja upeissa maisemissa.

 

Viimeinen yhteinen retki oli Samarian rotkolle, joka on yksi Euroopan pisimpiä ja syvimpiä rotkoja. Lähdimme patikoimaan aikaisin aamulla, joten säästyimme polttavimmalta ajalta rotkon alkupäässä. Patikointia tuli yhteensä 16 kilometriä ja rotkon loppupäässä meitä odotti pieni kylä ja ranta. Pulahdimme heti uimaan, jonka jälkeen suunnistimme syömään.

 

Kreetan luonto oli kaunista ja säät hellivät meitä koko viikon. Ehdimme viimeisellä lennolla juuri pakoon Kreetalle saapuvaa myrskyä ja pääsimme turvallisesti takaisin Helsinkiin.

Kiitos ekskursion järjestäjille ja muille ekskuilijoille ihanasta reissusta!

Huhut kertovat, että ensi vuodeksi Lipidiin on perustettu kokonainen ekskursiotoimikunta! Tulevaisuudessa Lipidi tulee matkustelemaan mahdollisesti entistäkin enemmän.

 

Aurinkoisin terveisin

Merituuli Hannonen & Kaisa Somerpalo

 

-Merituuli Hannonen, Agronomiliiton opiskelijavaliokunnan puheenjohtaja, Lipidin edustaja

-Kaisa Somerpalo, Agronomiliiton opiskelijavaliokunnassa Maatalous-metsäylioppilaiden liitto MMYL ry:n edustajana. Lisäksi Kaisa toimii Agronomiliitossa opiskelijapromoottorina.

 

Lähetä kommentti