Kuopion Urapäivä

28.3.2019 10:00

Agronomiliitto järjesti 21.3.2019 yhdessä Retikan kanssa urapäivän Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Päivä sisälsi monenlaista toimintaa, josta kukin osallistuja sai valita itseään kiinnostavat ohjelmanumerot.

Tapahtuma alkoi CV-valokuvauksella. Paikalla oli ammattivalokuvaaja, jotta kuvista saataisiin varmasti laadukkaita. Rekvisiitaksi sai halutessaan ottaa värikkäitä hedelmiä – mikäs sen paremmin sopisi meille innokkaille ravitsemustieteilijöille.

 

CV-valokuvauksessa oli mahdollisuus päästä maksutta ammattilaisen kuvattavaksi.

 

Aamupäivällä oli myös tarjolla henkilökohtaisia 15 minuutin mittaisia juttutuokioita Heidi Hännikäisen uraklinikalla. Klinikalle sai tulla harjoittelemaan työnhakua, kuulemaan palautetta omasta CV:stä ja työhakemuksesta tai vain yleisesti juttelemaan työelämää koskevista kysymyksistä.

 

Jos uraklinikka jäi välistä, Agronomiliiton jäsenet saavat ilmaista uraneuvontaa Heidiltä myös sähköpostitse.

 

 

Kolmantena aktiviteettina ennen lounasta oli kahvihetki Retikan huoneella. Huoneelle tultiin rennosti kahvittelemaan, mutta halutessaan saattoi myös jutella työttömyyskassasta, kesätöiden hausta tai liiton jakamista stipendeistä.

 

Opiskelijapromoottori Henna Kuru ja jäsenpalvelupäällikkö Sini Kokkola tarjoilivat kahviherkkuja.

 

Kahvittelun lomassa oli tarjolla tietoa muun muassa työttömyyskassasta ja stipendeistä.

 

Lounastauon jälkeen iltapäivällä ensimmäisenä ohjelmassa oli Heidi Hännikäisen ohjaama hissipuhetyöpaja. Tunnin työpajassa ehdittiin kaikille osallistujille luoda alustava hissipuhe ja myös harjoitella puhetta parityöskentelynä.

 

Hissipuhetyöpajan osallistujat saivat myös kirjallisia ohjeita puheen rakentamiseen, jotta opit jäisivät varmasti muistiin.

 

Päivän päätti kaksi työelämäpuhujaa, joista ensimmäisenä lavan valtasi Linseed Oy:n Annemari Hahto. Hän esitteli sekä Linseedin toimintaa ja tuotteita sekä yleisellä tasolla pellavaa osana ravitsemusta.

 

Iltapäivän ensimmäinen työelämäpuhuja Annemari Hahto aloittamassa luentoaan.

 

Loppuhuipennuksena estradille astui kuuluisa ravitsemusasiantuntija Patrik Borg. Retikkalaiset olivat saaneet esittää etukäteen kysymyksiä Patrikille, ja hän vastaili niihin kattavasti keskustelumuotoisessa tilaisuudessa.

 

Patrik Borg ja urapäivää ahkerasti järjestänyt Henna Kuru yhteiskuvassa.

 

Urapäivä tarjosi jokaiselle osallistujalle varmasti paljon ajatuksia ja vinkkejä siitä, kuinka polkaista oma ura käyntiin ja kehittyä rautaiseksi ammattilaiseksi.

 

Antoisaa kevättä toivottaen,

Taru Lindholm, Retikan opiskelijaedustaja

 

Lähetä kommentti