Jokainen vastaus on tärkeä

23.8.2017 13:24

Vastaathan siis opiskelijoiden työmarkkinatutkimukseen!

Kesätyöt ja harjoittelut alkavat monella olla lopuillaan ja on aika palata opintojen pariin. Toivottavasti kesän aikana on myös rentouduttu ja saatu potkua taas opintoihin. Monet myös jatkavat työskentelyä opintojen aikana syksyn tullen. Työskentely opintojen ohella on hyvin yleistä. Suurin osa opiskelijoista työskentelee siksi, että se on toimeentulon vuoksi pakollista. Useat haluavat myös hankkia arvokasta kokemusta työelämää varten.

Agronomiliiton opiskelijoiden työmarkkinatutkimuksen 2015 mukaan 62 % työskentelee opintojensa ohessa lukukauden aikana. Kohtuullinen työnteko ei tutkimuksen mukaan hidasta opintoja, mutta edistää valmistumisen jälkeistä työllistymistä. Agronomiliitto tutkii joka toinen vuosi alojensa opiskelijoiden työllistymistä kesätöihin sekä lukukauden aikaisiin töihin. Tutkimuksessa kysymme myös opintojen edistymisestä sekä palkkauksesta. On tärkeää, että te opiskelijat vastaavat sankoin joukoin tutkimukseen, jotta saamme parhaan mahdollisen kuvan opiskelijoiden tilanteesta!

Saamme tutkimuksesta arvokasta tietoa työmme tueksi. Osaamme neuvoa opiskelijoita työnhaussa ja palkkatoiveen määrittelyssä, kun meillä on ajantasaista ja todenmukaista tietoa opiskelijoiden työllistymisestä. Annamme opiskelijoiden palkkasuositukset tutkimusten perusteella. Näitä opiskelijoiden ohella myös työnantajat meiltä kysyvät. Saamme myös tärkeitä signaaleja opiskelijoiden tilanteesta,esimerkiksi jaksamisesta sekä työnteon ja opintojen yhdistämisestä. Näitä tietoja käytämme edunvalvontatyössä muun muassa yliopiston suuntaan.

Jos olet jäsenemme, olet saanut Taloustutkimukselta sähköpostia. Siitä löydät linkin tutkimuslomakkeeseen.

Jos et vielä ole jäsenemme tai et löydä sähköpostia vastaa tutkimukseen tästä: http://survey.taloustutkimus.fi/WebProd/Start/16965a

Vastaa 19.9. mennessä! Arvomme muuten vastaajien kesken neljä kappaletta 50 euron arvoista ravintolalahjakorttia!

 

Tavataan syksyn tullen,

Suvi Huttunen, jäsenpalvelupäällikkö, Agronomiliitto ry

Lähetä kommentti