WEBINAARI: Yhteiskunnallinen yrittäjyys

24.5.2023 15:00 – 16:00

Akavalaiset yrittäjät AKY ry järjestää webinaarin yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä 24.5. klo 15-16. Kouluttajana toimii yritysneuvonnan kehittämispäällikkö Jarmo Hänninen. Hän vastaa Osuustoimintakeskus Pellervolta neuvonnasta ja ohjauksesta Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksessa YYO:ssa. Jarmo on koulutukseltaan MMM agronomi, ja hänellä pitkä ja monipuolinen kokemus yritysneuvonnasta erityisesti osuuskuntien parissa.

Miksi yhteiskunnallinen yritys?

Yhä useampi uusi yritysidea lähtee jonkin yhteiskunnallisen ongelman tunnistamisesta ja halusta ratkaista se liiketoiminnan kautta. Tällainen ongelma voi liittyä esimerkiksi luonnonympäristöön, kestävyyteen, ihmisten hyvinvointiin tai työllistymiseen. Taustalla voi myös olla halu tehdä asioita toisin kuin ennen, ja motivaation sekä merkityksellisyyden haku omaan työhön.

Pähkinänkuoressa: yhteiskunnallisen yrityksen toimintaa ohjaa sen yhteiskunnallinen päämäärä, suurin osa voitosta käytetään tämän päämäärän edistämiseen, ja toiminnassa korostuu vastuullisuus ja avoimuus sekä osallisuus ja demokratia. Yhteiskunnallinen yritys laittaa hyvän kiertämään!

Yritysesimerkkinä Vesa Karjalainen, Lifebase Oy.

Webinaarista julkaistaan tallenne AKY:n verkkosivuille.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan tästä (Loimun verkkosivujen kautta). Webinaari on avoin kaikille yrittäjille ja aiheesta kiinnostuneille Agronomiliiton jäsenille.