Tarja Ollila luotsaa Härkistä® maailmalle

  • Verso Food Oy:n toimitusjohtaja
  • Vahvasti mukana Härkis® -tuotteiden kehittämisessä ja lanseeraamisessa
  • ETM, pääaine elintarvikemikrobiologia
  • elintarvikealan lisäksi myös IT-alan osaaja

1. Kuka tai mikä on vaikuttanut uraasi eniten?

Olen päässyt jo lapsesta pitäen sisään elintarvikealaan oman isäni työn kautta. Olen nimittäin kasvanut meijereissä ja ensimmäiset kesätyöpaikkanikin ovat olleet meijerissä. Niinpä päädyin opiskelemaan Viikkiin elintarviketieteitä. Siellä muodostui vahva verkosto myös tulevaisuutta ajatellen.

Päädyin töihin elintarvikelisäaineiden pariin. Jatkokoulutuksen myötä urani suuntautui kokonaan toiselle alalle - IT-alalle. Reilun seitsemän vuoden työrupeaman jälkeen palasin juurilleni elintarvikkeiden pariin ja tuon siirtymisen mahdollisti opiskeluaikana hankittu vahva verkosto.

 2. Miten sinusta tuli oman alasi asiantuntija?

Kasviproteiinien pariin päädyin soijan kautta, kun tein reilut kymmenen vuotta töitä Alpro-tuotteiden kanssa vastaten niiden tuotehallinnasta ja markkinoinnista. Nuo vuodet olivat vähän kuin kasviproteiinien "korkeakoulu", sillä soijaa on tutkittu jo vuosikymmenten ajan.

Lisäksi aiemmasta elintarvikelisäaineiden myynnistä saamani vahva tietämys on täydentänyt hyvin osaamistani ja ollut suureksi avuksi myös nykyisessä tehtävässäni, jossa olen tiiviisti mukana tuotteidemme kehittämisessä. Myös IT-alalla hankittu projektiosaaminen on ollut erittäin tärkeää nykyisissä tehtävissäni.

 3. Onnistuminen josta olet ylpeä urallasi?

Erityisen ylpeä olen siitä, että olen saanut olla mukana luomassa Härkis®-tuotetta, joka on ainutlaatuinen koko maailmassa. Vastaavanlaista tuotetta, härkäpapua pääraaka-aineena käyttäen ei löydy mistään muualta. Lisäksi syksyllä 2016 tehty Härkis®-tuotteen aivan huikean hyvin onnistunut lanseeraus on asia, jollaisen saa kokea todennäköisesti vain kerran elämässään.