Uusi edunvalvontajärjestö akavalaisille yrittäjille ja itsensätyöllistäjille - Agronomiliitto perustajajäsenenä!

Yhdeksän akavalaista jäsenliittoa on perustanut Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön. Järjestön tehtävänä on tehostaa yrittäjien sekä itsensätyöllistäjien eli yksinyrittäjien, ammatinharjoittajien, freelancereiden ja apurahansaajien edunvalvontaa

Tavoitteena on palvella paremmin jäseniä, jotka yhdistävät työuraansa eri työmuotoja, erityyppisiä palkkatöitä ja yrittäjämäistä työtä. Uusi edunvalvontajärjestö kokoaa yhteen yrittäjien ja itsensätyöllistäjien sopimusten hyviä käytäntöjä sekä tarjoaa heille apua toimeksiantosopimusten neuvottelutilanteissa.

– Tämä on konkreettinen askel eteenpäin yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvonnan tehostamiseksi. Akavalaiset ovat yhdessä luomassa työkalupakin, josta 2020-luvun monimuotoista työtä tekevät akavalaiset saavat apuvälineitä muuttuneessa ja muuttuvassa työelämässä. Tämä on suomalaisen ay-liikkeen historiassa pitkästä aikaa aivan uraa uurtava ja tulevaisuuteen katsova uudistus, kiittää Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Korkea-asteen suorittaneita itsensätyöllistäjiä oli viime vuonna 59 000, lähes kaksi kertaa enemmän kuin 2000-luvun alussa. Akavan selvitys osoittaa, että heistä yli 40 prosenttia yhdistelee monia työllistymisen tapoja kuten palkansaajatyötä, apurahoja, freelancertyötä ja yrittäjyyttä.
Heidän työehdoistaan, sosiaaliturvastaan ja neuvotteluasemastaan on huolehdittava.

Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestö vaatii parannusta yrittäjien ja itsensätyöllistäjien mahdollisuuteen neuvotella kollektiivisesti työn tekemisen ehdoista.

Akava pitää hyvänä maan hallituksen yrittäjäpakettia, jossa itsensätyöllistäjien asemaan on tulossa parannuksia.

Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön perustajajäseniä ovat Akavan Erityisalat, Agronomiliitto, Suomen Psykologiliitto, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, Kuntoutusalan Asiantuntijat, Suomen Puheterapeuttiliitto, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja KTK Tekniikan Asiantuntijat. Kaikki Akavan jäsenliitot ovat tervetulleita uuteen edunvalvontajärjestöön, kehittämään yhdessä uuden työelämän tarvitsemaa edunvalvontaa.

Lisää aiheesta:
Akavan verkkosivuilta