Sture Fjäder jatkaa Akavan johdossa - Akava nostaa osaamisen arvoonsa

Sture Fjäder (58) jatkaa Akavan puheenjohtajana seuraavan nelivuotiskauden. Fjäder valittiin jatkamaan tehtävässään liittokokouksessa tiistaina 24. toukokuuta 2016. Hän on toiminut Akavan johdossa vuodesta 2011 alkaen.

Fjäderin mielestä Akavan tärkeintä edunvalvontaa on huolehtiminen siitä, että mahdollisimman monelle varmistetaan hyvä koulutus ja mahdollisuus kehittää osaamistaan läpi työuran.

– Koulutus on ihmisen tärkein voimavara sekä pääsylippu hyvään arkeen ja elämään. Me puhumme Suomessa talouskasvusta, tuottavuudesta, hyvinvointivaltiosta ja työllistymisestä. Mitään näistä emme saa ilman koulutusta ja koulutettuja työntekijöitä – osaavia ja uteliaita naisia ja miehiä. Ja ilman osaavia ja uteliaita ihmisiä meillä ei ole tutkimusta, innovaatioita eikä uutta työtä, Fjäder sanoo.

Fjäder pitäisi suomalaisen ay-liikkeen ja sopimisen mallin yhä päätöksenteon käsikassarana. Hän huomauttaa, että vaikka taloustilanne ja luottamuksen puute ovat vaikeuttaneet neuvotteluita, ovat työmarkkinajärjestöt onnistuneet solmimaan viime vuosina useita maltillisia, talouskasvua tukevia palkkaratkaisuja ja eläkeuudistuksen.

Lue lisää Akavan verkkosivulta tästä