Faballe kunniamaininta Suomen paras kesätyönantaja 2016 -kilpailussa

Suomen paras kesätyönantaja -palkinnon raati on myöntänyt Faballe kunniamaininnan esimerkillisenä kesätyönantajana toimimisesta. Kilpailun järjestää Akavan opiskelijat.

Faba on alansa tärkeä työllistäjä, joka tekee korkeakouluyhteistyötä ja tukee kesätyöntekijöitään työuralla eteenpäin. Faba työllistää vuosittain 25–40 eläinlääkäri- ja agronomiopiskelijaa seminologilomittajina eri puolilla Suomea sekä noin viisi kotieläinalan opiskelijaa erilaisissa toimistotehtävissä.

– Saamamme kunniamaininta lämmittää kovasti mieltä ja on hieno tunnustus siitä, että olemme onnistuneet toimimaan hyvänä työnantajana myös kesätyöntekijöillemme. Faballe on tällaisena erikoisalan yrityksenä hyvin tärkeitä hyvät suhteen niin korkeakouluihin kuin niiden opiskelijoihin, toteaa toimitusjohtaja Antti Latva-Rasku. Tämä osoittaa, että työmme tehdä Fabasta mielenkiintoinen ja kannustava työpaikka, kantaa hedelmää.

– Maatalouden erikoisalan yrityksenä teemme monenlaista yhteistyötä oppilaitosten, opistojen ja korkeakoulujen kanssa. Erityisen merkittävää yhteistyö on ollut Helsingin yliopiston kotieläin- ja eläinlääketieteitä opiskelevien kanssa, kertoo henkilöstöpäällikkö Jussi Peltokangas.

– Monet opiskelijat haluavat tulla töihin useampanakin vuonna. Sen lisäksi autamme aktiivisesti alan opiskelijoita esimerkiksi heidän opinnäytetöissään. Tavoitteena on tutustuminen puolin ja toisin sekä valmistumisen jälkeen kenties ensimmäinen ”oikea” työpaikka Fabassa, Peltokangas sanoo.

Faban ilmoitti mukaan Suomen paras kesätyönantaja -kilpailuun Eeva Pääläinen, joka toimi viime kesänä työskenteli Faban Vantaan toimipisteessä 3 kuukauden ajan huolehtien erilaisista toimistotehtävistä vakituisen henkilöstön lomien aikana.

Suomen paras kesätyönantaja Vahanen Rakennusfysiikka Oy

Akavan opiskelijoiden muodostama raati valitsi Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n. Voittaja erottui edukseen erittäin onnistuneella nuorten kesätyöhön perehdytyksella ja esimerkillisella tutor-konseptillaan. Vahanen yhtiöt on useana vuonna valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista.

Akavan opiskelijat järjesti kilpailun tänä vuonna yhdeksännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tänä vuonna ehdotuksia tuli yli 100 kappaletta. Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin.

Kilpailun voittajan ja kunniamaininnan saajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana ja kilpailun suojelijana toimi oikeus- ja työministeri Jari Lindström. Lisäksi raatiin kuului Akavan opiskelijoiden puheenjohtajiston ja työjaoston jäseniä.

Lue lisää Akavan nettisivuilta.