Agronomiliitto irtisanoi neuvonta-alan työehtosopimuskokonaisuuden

Agronomiliitto irtisanoi marraskuun lopussa neuvonta-alan runkosopimuksen ja Faba osuuskuntaa sekä Viking Genetics Oy:tä koskevan liityntäpöytäkirjan sellaisina kuin ne ovat 18.2.2022 allekirjoitetun työehtosopimusratkaisun jälkeen.

Runkosopimuksen 27 §:n mukaan työehtosopimuksen irtisanominen on suoritettava vähintään kahden kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Sopimukset päättyvät irtisanomisen perusteella 31.1.2023, ellei neuvotteluissa päästä sopimukseen sitä ennen. Ensimmäinen koko työehtosopimusta koskeva neuvottelutapaaminen on sovittu osapuolten kesken pidettäväksi 12.12.

Irtisanominen johtuu siitä, ettei syksyn aikana päästy sopimukseen optiovuoden palkoista, ja taustalla on myös työnantaja- ja työntekijäliittojen välisen perhevapaatyöryhmän tulokseton työ. Meneillään olevien teknologiateollisuuden palkkaneuvottelujen aikataulu ja sopimukseen pääsy vaikuttavat välillisesti myös muihin työmarkkinapöytiin, mukaan lukien Agronomiliiton neuvonta-alan neuvottelut.

Lue lisää eri yksityissektorin neuvottelutilanteista Neuvottelut - Ylemmät Toimihenkilöt YTN .

Agronomiliitto pitää osaltaan neuvonta-alan neuvottelupöydässä erityisen olennaisena perhevapaauudistuksen toteuttamista yhdenvertaisina palkallisina vanhempainvapaina molemmille vanhemmille raskausvapaan lisäksi: Tasa-arvon edistäminen on tärkeää ja myös vetovoimatekijä neuvonta-alalla. Myös palkankorotusten tulisi olla riittäviä ostovoiman tukemiseksi. Neuvottelutavoitekokonaisuus valmistellaan työntekijäliittojen kanssa yhdessä.


Lisätietoa:
Neuvottelupäällikkö, juristi Linda Kanniainen, linda.kanniainen@agronomiliitto.fi, puh. 040 901 1644