Työnhakijoiden virtuaalinen vertaisryhmävalmennus jäsenille / Aktiivimalli

2.5.2019 12:30 – 13.6.2019 00:00

Pienryhmään kootaan työnhakijoista ja se kokoontuu virtuaalisesti kolme kertaa. Tapaamisissa käsitellään ryhmän itse valitsemia teemoja. Tavoitteena on tunnistaa ja sanoittaa omaa osaamista sekä saada voimaa vertaisryhmästä. Ryhmän aloitustapaaminen on 2.5.2019 klo 12.30-14:30 (nettiyhteyden testaus klo 12.00-12.30). Ryhmän toiminta päättyy 13.6. mennessä.

Ryhmän vertaisohjaajana ja valmentajana toimii ura-asioiden päällikkö Heidi Hännikäinen.

Ryhmä toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 5 henkilöä. Vertaisryhmä kootaan Agronomiliiton jäsenistä. Ryhmään otetaan mukaan maksimissaan 10 henkilöä. Jos kiinnostusta on enemmän, niin kiinnostuneiden kanssa sovitaan uusista aloituspäivämääristä.

Aktiivimallikelpoisuus: Valmennuksen suorittaminen kokonaisuudessaan tehtävineen kerryttää aktivisuusehtoon tarvittavan viiden päivän kokonaisuuden. Hyväksytty suoritus edellyttää osallistumista valmennuksen virtuaalitapaamisiin ja niihin liittyvien tehtävien suorittamista, sekä oppimispäiväkirjan pitämistä. Kesken jäänyt tai osittain suoritettu valmennus ei kerrytä aktiivisuusehtoa. Agronomiliitto antaa aktiivisuutta kerryttävien valmennusten suorittamisesta todistuksen ja se tulee itse toimittaa etuuden maksajalle eli työttömyyskassa Erkoon tai Kelalle.

Ilmoittaudu tästä 2.5.2019 alkavaan valmennukseen 25.4.2019 mennessä.

Ryhmävalmennukseen osallistuneiden palautetta:

Eniten hyötyä oli:

  • Hissipuheesta ja videohaastatteluharjoituksesta sekä yhteisistä keskusteluista
  • Ryhmän kanssa keskustelusta: ideoinnista oman osaamisen sanoittamiseen ja kannustamisesta eteenpäin
  • Ratkaisujen etsiminen ja pohtimaan innostavat kysymykset
  • Myös asiaosaaminen ja jäsenistön tunteminen ovat keskeistä
  • Esimerkkitapaukset, joista ammentaa ideoita
  • Vuorovaikutus oli rentoa ja ilmapiiri luottavainen

”Minulle esim. aukeni työhaastattelu aivan uudella tavalla tällä kurssilla. Pitää tavallaan ymmärtää, mitä on kysymysten takana eli mitä työnantaja hakee kysymyksillään.”

”Ryhmä tiimiytyi hienosti ja oli aidosti kiinnostunut toisten tilanteista.”

” Valmentajan tapa kääntää asiat ja kysymykset toisin päin auttoi ainakin minua pohtimaan asioita ja tilannetta eri tavalla. Haastavia tehtäviä ja haastavaa otetta!”

Lisätietoja: Heidi Hännikäinen, urapalvelut (at) agronomiliitto.fi