Opintomatka Italiaan:EXPO Maailmannäyttely, maataloutta, luontoa ja kulttuuria

5.10.2015 06:00 – 10.10.2015 00:00 Maailmannäyttelyn teemana on "Planeetalle ravintoa, elämälle energiaa".

Matkamme vie meidät Pohjois-Italian kauniisiin maisemiin. Majoitumme Gardajärven rannalla, joka on klassikko lomakohteena. Alueen luonto hurmaa kauneudellaan ja monipuolisuudellaan. Jylhät vuoret reunustavat sinisenä siintävää rotkojärveä. Vehmas, Välimeren ilmaston rehevä kasvillisuus palmuineen ja pinjoineen muodostaa vihreän vyöhykkeen järven ja vuorten väliin.
Matkamme eräs huippukohta on vierailumme ruokateemalla olevaan maailmannäyttelyyn Milanossa. Teema kattaa teknologian, innovaatioiden, kulttuurin, perinteiden ja luovuuden ja niiden suhteen ruokaan ja ravintoon. Expo 2015 jatkaa teemallaan aiempien maailmannäyttelyiden perinteitä.
Tutustumme monipuolisesti Pohjois-Italian maaseutuun, perinteisiin, ruokakulttuuriin, maisemanhoitoon ja paikallisiin ihmisiin. Italialaiset rakastavat paikallisraaka-aineista kotona tehtyä ruokaa. Matkamme aikana saamme tutustua monipuolisesti maaseutuyritysten tarjoamiin paikalisherkkuihin ja yritysten toimintaan. Matka toteutetaan yhteistyössä Agronomiliiton, Agrologien liiton sekä Agrimarketin sidosryhmien kanssa.

Matkaohjelma

Pidätämme oikeuden muutoksiin

MA 5.10.2015    MATKUSTUSPÄIVÄ
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla kello 6.00. Lähtöselvitys ja turvatarkastus Finnairin lennolle 8.00 – 10.05 Milanoon.

Suomenkielinen oppaamme on meitä Milanon kentällä vastassa. Siirrymme linja-autoon ja suuntaamme kohti Gardajärven rantamaisemia viihtyisään italialaiseen lomakaupunkiin. Matkan varrella nautimme maittavan lounaan maaseutumatkailuun erikoistuneessa paikallisravintolassa. Majoitumme Gardan kaupungissa viihtyisään *** -tason hotelliimme.

TI 6.10.    TUTUSTUMINEN GARDAN KAUPUNKIIN, VIINITILAVIERAILU, PARCO DE SIGURTÁ  –PUISTO
Aamiaisen jälkeen tutustumme kävellen Gardan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin ja historiaan. Opas kertoo myös parhaat ostospaikat ja kahvilat.
Ajamme bussilla pienelle ja idylliselle perheomistuksessa olevalle viinitilalle. Vierailemme viinitilalla, tutustumme viininvalmistuksen saloihin ja maistelemme tilan tuotteita.  
Iltapäivällä tutustumme aistejamme hivelevän kauniiseen Parco de Sigurtán puistoon.
http://www.sigurta.it/index.php Puistossa kiertely rauhoittaa ja virkistää mielen.
Nautimme päivän aikana maittavan lounaan paikallisravintolassa.
Ilta on vapaata aikaa.

KE 7.10.    
EXPO MAAILMANNÄYTTELY, TEEMANA ON KESTÄVÄ KEHITYS JA LÄHIRUOKA
Lähdemme välittömästi aamiaisen jälkeen Milanoon tutustumaan Expo 2015 maailmannäyttelyyn, näyttelyn teemana on ”Planeetalle ravintoa, elämälle energiaa. Vierailemme omatoimisesti messuilla. Messupäivän päättyessä kokoonnumme sovittuun paikkaan ja siirrymme oppaan johdolla odottavaan bussiin, joka vie meidät hotellillemme. Nautimme kevyen illallisen matkan varrella. Ajoaika on noin 2h suuntaansa.

TO 8.10.
MAASEUTURETKI. JUUSTO- JA OLIIVITILA JA MAATILAMATKAILUA

Aikaisen aamiaisen jälkeen bussi hakee meidät ja vie noin tunnin ajomatkan päähän Gardalatteen, joka on osuuskuntaperiaatteella toimiva, alueen maitoa juustoksi tuottava laitos. Vierailemme siellä heti aamusta, koska juusto valmistetaan aina aamulla. Tutustumme laitoksen toimintaan ja saamme lopuksi pienet maistiaiset. http://www.gardalatte.it/
Gardalattesta siirrymme Desenzanon kaupunkiin. Täällä sijaitsee oliiviöljytila, jossa vierailemme. Näemme miten oliiviöljyä valmistetaan ja kuulemme valmistusvaiheista. Lopuksi maistelemme tilan öljyä leivän kera.
Oliivitilalta lähdemme tutustumaan maatilamatkailuun. Vierailemme tilalla, jolla on erittäin maittavaa ruokaa tarjoava ravintola, raaka-aineet ovat pääosin omalla ja lähitiloilla tuotettua. Tilaan tutustumisen jälkeen nautimme lounaan tilan ravintolassa. Lounaan jälkeen palaamme hotelliin. Ilta on vapaata aikaa.    

PE 9.10.
VERONA JA PÄÄTÖSILLALLINEN VIINITILALLA
Aamiaisen jälkeen tutustumme Oopperastaan tunnettuun Veronan kaupunkiin. Verona on Pohjois-Italian suosituimpia vierailupaikkoja. Se tarjoaa paljon mielenkiintoista taidetta, upeita palatseja ja tunnelmaa, joka on erityisen hyvin aistittavissa Piazza dei Signorin ja Piazza delle Erben aukioilla. Suosituimpia syitä saapua Veronaan on 2 000 vuotta vanha amfiteatteri, jossa keskikesällä voi seurata korkeatasoista oopperaa. Toinen syy tulla Veronaan on Romeo ja Julia, Shakespearen näytelmä, joka sijoittuu sinne. Tutustumme oppaamme johdolla kaupunkiin, jonka jälkeen meillä on vapaata aikaa kierrellä kujia ja tehdä ostoksia. Sovittuun aikaan kokoonnumme bussille ja palaamme hotellille. Tauon jälkeen siirrymme päättämään matkamme paikalliselle viinitilalle nauttimaan illallista.

LA 10.10.     KOTIMATKA
Aikaisen aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Gardajärvelle, pakkaamme matkalaukut bussiin ja lähdemme oppaan kanssa matkalle kohti Milanon lentokenttää. Lentomme Helsinkiin lähtee klo 11.25 ja on perillä klo 15.25. Hyvää kotimatkaa.

Matkan hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa 1450 euroa / henkilö (jäsenetu 100 euroa)
Ei jäsenille 1550 euroa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 195 euroa
Trio Travelsin palvelumaksu 15 euroa / henkilö
Yritysmyyntiä, josta johtuen matka ei ole Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä.

Ryhmäkoko:
Minimiryhmäkoko on 20 henkilöä

Hinta sisältää:
1.    Edestakaiset lennot turistiluokassa Helsinki – Milano – Helsinki
2.    Suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan
3.    Majoituksen *** -hotellissa aamiaisella (5 yötä)
4.    Muut ruokailut ohjelman mukaisesti, sisältää talon viinin ja veden
5.    Matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja opastetut retket
6.    Pääsymaksun Expo 2015 –näyttelyyn
7.    Lentokenttämaksut ja arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:
1.    Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme kaikille matkustajille jo ennakkomaksun maksamisen jälkeen
2.    Muita matkaohjelmassa mainitsemattomia palveluja
3.    Trio Travelsin palvelumaksua 15 EUR/henkilö

Maksut ja maksuaikataulu:
Ennakko- /varausmaksu laskutetaan n. 10 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta.
Ennakkomaksun suuruus on 250 EUR/henkilö. Ennakkomaksun yhteydessä laskutetaan Trio Travelsin palvelumaksu 15 EUR/henkilö.
Matkan loppumaksu laskutetaan eräpäivällä 45 vuorokautta ennen matkan alkua.


ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT 31.7.2015 MENNESSÄ:
Vastuulliselle matkanjärjestäjälle Trio Travels Ltd Oy
Päivi Lindgrén puh. 020 756 8615
tai sähköposti paivi.lindgren@triotravels.fi
www.triotravels.fi
Paikkoja on rajoitetusti ja ne myydään varausjärjestyksessä

TRAVELSERVICES TRIO TRAVELS OY:N MATKAEHDOT: (jatkossa Trio Travels)
Noudatamme Suomen matkatoimistoalan liitto r.y:n ja kuluttaja asiamiehen neuvottelemia ja 30.6.2009 allekirjoittamia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka ovat kokonaisuudessaan saatavilla toimis¬tossamme. Yleensä postitamme nämä ehdot matkustajalle ennakkolaskun yhteydessä.
Matkustajan on syytä tutustua huolella matkaehtoihin kokonaisuudessaan.
Maksettuaan ennakkomaksun matkustaja hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Muistutamme vielä, että neuvomme kaikkia matkustajia huolehtimaan siitä että oma matkavakuutus on voimassa jo matkan maksun maksamisen jälkeen. Tämä mahdollistaa mm. sen että matkustaja voi hakea vakuutuksesta korvauksia peruutuskuluihinsa. Kehotamme että tarkistatte vakuutusta tehdessänne huolellisesti vakuutuksen ehdot ja vakuutusehtojen peruutusturva- ehtokohdan: joihinkin vakuutuksiin saattaa sisältyä vastuurajoituskohta ja siitä voi olla seurauksena matkustajan oman vastuun laajentuminen.

MATKAN ERITYISLUONTEEN VUOKSI SOVELLAMME SEURAAVIA ERITYISEHTOJA:
Matkan erityisluonne syntyy siitä, että matka on tietylle asiakasryhmälle räätälöity erikoismatka, eikä matkaa myydä tämän ryhmän ulkopuolelle. Näitä peruutusehtoja noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta (pois lukien äkillinen sairastuminen – ks. kohta peruutusehdot – äkillinen sairastapaus).

Matkasopimus, maksusuoritukset sekä tietojen oikeellisuus
Matkustajalla on velvollisuus tarkistaa osanottajatodistus ja ilmoittaa mahdollisista virheistä tai puutteista ennen maksun suorittamista.
Matkasopimus syntyy, kun matkustaja tilattuaan matkan maksaa Trio Travelsille ennakkolaskun = varauslaskun eräpäivään mennessä. Loppulasku maksetaan eräpäivään mennessä. Joillakin matkoilla voi loppumaksu erääntyä vasta matkan jälkeen, nämä ehdot sitovat osapuolia myös tällaisissa tapauksissa. Mikäli maksusuoritus laiminlyödään, on matkanjärjestäjällä oikeus purkaa sopimus. Jos matka varataan matkaan liittyvän maksuaikataulun umpeutumisen jälkeen, suoritetaan koko matkan hinta välittömästi.

Ennakkolaskun suuruus Euroopan matkoillamme on 250 euroa/matkustaja ja kaukomatkoilla 400 euroa/matkustaja.
Trio Travels Oy:n palvelumaksu on 15 euroa/henkilö

Peruutusehdot – äkillinen sairastapaus tai muu vakava tapahtuma
Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma, ja hänellä on valmismatkalain mukainen oikeus peruuttaa sopimus (Valmismatkalaki 15 § 2 mom., Yleiset valmismatkaehdot 5.1 a.b), on matkanjärjestäjällä oikeus periä YVE:n mukaisesti toimistokulun lisäksi korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista (esim. lennot, hotellit ja agenttipalvelut). Matkanjärjestäjä ei sen sijaan ole oikeutettu korvaukseen esimerkiksi menettämästään liikevoitosta. Matkustajan on ilmoitettava peruutuksesta viivytyksettä matkanjärjestäjälle. Matkalle lähdön este on osoitettava luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella, poliisitutkintapöytäkirjalla tai vakuutusyhtiön lausunnolla. Selvitys on toimitettava matkanjärjestäjälle niin pian kuin mahdollista ja viimeistään kahden viikon kuluttua peruuttamiseen oikeuttavan esteen ilmenemisestä, jollei määräajan noudattaminen ole matkustajalle kohtuuttoman vaikeaa. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen.

Peruutusehdot matkoillemme
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa peritään häneltä Trio Travels Oy:n palvelumaksun lisäksi:
- viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peritään toimistokulujen lisäksi muutoksesta/peruutuksesta aiheutuneet muut todelliset kulut, jotka palveluntuottaja, kuten lentoyhtiö tai hotelli, matkanjärjestäjältä perii.
- 89–30 vrk ennen matkan alkua pidätetään ennakkomaksu  250 euroa / 400 euroa sekä jo mahdolliset syntyneet kulut ennakkoon maksetuista palveluista (esim. hotellit, lennot ja ohjelmavaraukset kohteessa)
- 29–7 vrk ennen matkan alkua pidätetään 50 % matkan hinnasta sekä syntyneet kulut ennakkoon maksetuista palveluista (enintään 100% matkan hinnasta)
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa ei suoriteta mitään takaisinmaksua.
- Peruutuksen yhteydessä perimme aina lisäksi etukäteen tilatuista ja vahvistetuista lisäpalveluista aiheutuneet kustannukset (esim. konsertti- tai teatteriliput)
- Safareiden, kiertomatkojen ja muiden erikoisjärjestelyjä sisältävien matkojen osalta noudatetaan kunkin palvelun tuottajan omia peruutusehtoja.
Toimistokulut (Sisältyy matkan ilmoitettuun kokonaishintaan)
Yleisten valmismatkaehtojen mukaiset toimistokulut ovat Eurooppaan suuntautuvilla matkoilla 200 euroa/henkilö + 15euron palvelumaksu ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla 300euroa/henkilö.

Nimenmuutokset
Nimenmuutoksesta veloitetaan muutoskulut (100 e/matkustaja), mikäli lentolippuja ei ole vielä kirjoitettu. Lipunkirjoituksen ajankohta vaihtelee lentoyhtiöiden sääntöjen mukaan ja matkasta riippuen. Mikäli muutos tapahtuu lipunkirjoituksen jälkeen, kulut määräytyvät lentoyhtiöiden sääntöjen mukaan.

Muut ehdot
1.    Matkanjärjestäjän oikeus peruuttaa matka vähäisen osanottajamäärän vuoksi
Matkanjärjestäjäl¬lä on yleisten valmismatka¬ehtojen kohdan 11.1 perusteella oikeus peruut¬taa matka, jos matkalle ei ole ilmoit¬tautunut sen toteut¬tamisen edellyttämää matkusta¬jamää¬rää. Peruut¬tamisesta ilmoite¬taan tällöin vii¬meistään 21 vrk ennen matkan alkua ja mahdolliset matkustajan jo maksamat maksut palautetaan peruutusilmoituksen jälkeen matkustajan ilmoittamalle tilille.  
Matkojen toteut¬tamiseen vaaditaan vähimmäis¬määrä matkustajia.    

2.    Ohjelmanmuutokset
Pidätämme oikeuden matka¬ohjel¬maan tuleviin aikataulu-, ohjelma- ym. muutoksiin. Trio Travels Oy:llä on oikeus vaihtaa hotelli vastaavantasoiseen tai parempaan hotelliin ilman velvollisuutta hinnanalennukseen tai korvaukseen.

3.    Kuljetusyhtiön vastuu
Lentomatkat lennetään reitti- tai tilauslennoilla (matkaohjelman mukaisesti) turistiluokassa. Kuljetusyhtiöt ovat vastuussa matkustajista kuljetuksen aikana kuljetusehtojensa edellyttämällä tavalla. Lentoliikenteessä kannattaa varautua myöhästymisiin.

4.    Matkanjärjestäjän vastuu vahingoista
Trio Travels Oy ei ole vahingonkorvausvelvollinen välillisesti liikeasioille aiheutuvista vahingoista, jos esim. matkalta paluu myöhästyy.

5.    Matkustajan reklamaatiovelvollisuus
Virheestä, joka voidaan korjata jo matkan aikana, on ilmoi¬tettava oppaalle tai muulle matkanjärjestäjän edustajalle välittömästi, kun virhe on havaittu. Mikäli näin ei tapahdu, matkustaja ei ole myöhemmin oikeutettu vetoamaan matkan¬jär¬jestäjän suorituksessa olleeseen virheeseen.

6.    Passi ja viisumimääräykset
Matkalla tulee olla mukana voimassa oleva passi.


7.    Matkustajatiedot
Matkustajat ovat tietosuojalain turvaamia, joten emme luovuta matkustajatietoja tai anna etukäteistietoja matkalle osallistujista. Tietojen luovuttaminen ei jälkikäteenkään ole luvallista. Pyydämme Teitä itse vaihtamaan matkalla solmimienne tuttavuuksien kanssa yhteystietonne.
 
8.    Mies- ja naispaikat
Yksin matkustavan on varauduttava maksamaan yhden hengen huoneen lisämaksu, mikäli toista mies- tai naispaikkalaista ei ilmoittaudu. Sama pätee, jos matkan varannut mies- tai naispaikkalainen peruuttaa matkansa.

9.    Matkanjärjestäjästä riippumattomien kustannusmuutosten vaikutus matkan hintaan
Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa matkan hintaa niissä tapauksissa, että matkaohjelmaan ja hintaan sisältyvissä palveluissa tapahtuu matkanjärjestäjästä riippumattomia muutoksia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lentokustannuksen muutokset, kohdemaan palvelujen hintojen muutokset tai vastaavat.
Tähän oikeuteen sisällytetään myös valuuttakurssimuutokset.

Travelservices Trio Travels Ltd Oy
Kitkantie 18
93600 Kuusamo
Puh: 020 756 8615
www.triotravels.fi