Tutustuminen Siikosten Sirkkafarmiin

21.2.2019 18:00

Mitä sirkka-alalle kuuluu tänä päivänä? Millaista on olla sirkka-alan yrittäjä?

Suomessa saa myydä elintarvikkeita, jotka on valmistettu seuraavista hyönteisistä: kotisirkka, kanalakouriaisen toukka, trooppinen kotisirkka, mustasotilaskärpäsen toukka, idänkulkusirkka, aavikkokulkusirkka tai jauhopukin toukka. Sirkkatuotteet tulivat vauhdilla kaupan hyllyille loppuvuodesta 2017, mutta jo keväällä 2018 niiden kysyntä alkoi hiipua. Yksi syy on, etteivät hyönteiset ole suomalaisille tuttu raaka-aine.

Pääsemme tutustumaan Kirsi ja Jouko Siikosen sirkkafarmiin.

Tilan osoite on Riihivalkamantie 31, Forssa. Websivut löytyvät: https://www.siikosensirkat.fi/

Vierailupäivä on torstaina 21.2. klo 18. Osoite vie konehallin pihalle, mutta siitä voi ajaa sikalan pihalle. Sirkat ovat vanhalla sikalalla.

Paikalla on myös Luken hyönteistutkimusta esittelemässä Miika Tapio.

Jouko Siikonen kertoo vierailusta seuraavaa: Vierailu sisältää 2-3 tunnin farmiesittelyn, jonka aikana esitellään myös kotisirkan kasvatuksen yksityiskohtia. Lisäksi tarjoilemme kotisirkoista valmistettuja maistiaisia.
Yksi tärkeä etukäteen tiedostettava asia on, että meillä ei ole yleisölle tarkoitettua wc:tä.
Tilallamme on kotisirkkojen suoramyynti, mutta koska tuotteemme on pakastettu sirkka, niin niiden kuljettaminen määränpäähänsä vaatii pakastekuljetuksen.
Vielä elintarviketurvallisuustiedote: äyriäis-, kala- tai pölypunkkiallergikot saattavat saada allergisia oireita nautittuaan kotisirkkoja. Kotisirkkojen Gluteenittomuutta ei pystytä täysin takaamaan.