Hjälp med jobbsökning

Ju bättre du känner dig själv och arbetslivet, desto enklare är det att hitta din egen plats.

Agronomförbundet ger dig mycket hjälp med att skriva jobbansökan och formulera CV:t men även med djupare funderingar över din kompetens. Det finns många sätt att söka jobb på. Vi betjänar även på engelska efter vår bästa förmåga.

Hur söker man jobb?

Lägg upp en jobbsökningsstrategi som hjälper dig att få ett intressant jobb som passar just dig, där du har möjlighet att utnyttja dina specialkunskaper och som leder till arbetstillfredsställelse och trivsel i arbetet.

Tänk åtminstone på följande:

  • Kartlägg dina kunskaper och färdigheter samt din personlighet (t.ex. SWOT-analys) så att du vet hur du ska marknadsföra din kompetens.
  • Uppdatera ditt CV.
  • Berätta för dina vänner att du söker jobb.
  • Rikta in jobbsökningen på arbetsuppgifter som intresserar just dig och bekanta dig med organisationen som du försöker komma in på (internet, årsredovisningar, bekanta som arbetar i organisationen i fråga). Rikta in din ansökan för varje anställning du söker.
  • Var ihärdig, ge inte upp!

Agronomförbundets medlemmar kan gå in på extranätet och se lediga jobb (på finska). Du kommer till sidan genom medlemsinloggningen här.

Att registrera sig som arbetssökande

Som medlem i Agronomförbundet kan du registrera dig som arbetssökande i CV-databasen Asiantuntijapörssi. I databasen söker man efter lediga jobb hos arbetsgivare och rekryteringskonsulter. Blanketten och information om registreringen får du genom medlemsinloggningen här.

Individuell rådgivning

Som medlem i förbundet har du möjlighet att få individuell rådgivning och stöd inom frågor relaterade till jobbsökning och karriärplanering, främst på finska. Rådgivningen sker via e-post på adressen urapalvelut (at) agronomiliitto.fi.

Vi har även gjort en lista på de största arbetsgivarna inom branschen med länkar till deras webbplatser samt till rekryteringsföretags webbplatser (på finska).