Service och förmåner

Du får hjälp med anställningsrelaterade frågor och problem. Förbundet ger dig råd och handleder dig i arbetssökningsprocessen samt erbjuder lönerådgivning. Förbundet kan dessutom erbjuda andra värdefulla förmåner och rabatter. Förbundet har hand om ditt utkomstskydd för arbetslösa.

Med medlemskapet får du information om arbetslivet och branschen. Du får hem förbundets tidskrift Alimenta fyra gånger per år och har möjlighet att beställa en Akava-fickkalender. På webbplats kan du bekanta dig med lönestatistik som hjälper dig att hitta en lämplig lönenivå. Där kan du också bläddra bland lediga jobb eller lediga veckor i förbundets hyrstugor.

Kostnadsfri rådgivning om anställnings- och tjänsteförhållanden

E-postadressen till den kostnadsfria rådgivningen om anställnings- och tjänsteförhållanden för medlemmar är: tyosuhdeneuvonta (at) agronomiliitto.fi

Vi hoppas att våra medlemmar kontaktar rådgivningen via e-post för att vi ska kunna försäkra en snabb kundservice.

Frågor som inkommer via e-post besvaras av förhandlingscheferna Linda Kanniainen och Outi Parikka. Om de har förhinder besvaras förfrågningarna av Asianajotoimisto Aika’s jurister.

Förbundet erbjuder även telefonrådgivning

Anställda inom den privata sektorn får rådgivning på telefon av Linda Kanniainen och stats-, kommuns- och universitetsanställda av Outi Parikka. Förbundet har ett jouravtal med advokatbyrån Asianajotoimisto Aika och när förbundets tjänstemän inte är på plats styrs medlemmars förfrågningar dit. I sådana fall har juristerna jourtid måndag–fredag kl. 10.00–16.00.