Urapäivä Kuopion kampuksella

21.3.2019 10:00 Tervetuloa Agronomiliiton Urapäivään Kuopion kampukselle 21.3.2019 klo 10 alkaen!

Päivän aikana opiskelijajäsenillä mahdollisuus henkilökohtaisiin urapalveluiden klinikoihin, cv-valokuvaukseen ja hissipuhetyöpajaan. Urapäivässä kaksi työelämäpuheenvuoroa tulevat pitämään Linseed Oy:n AnneMari Hahto ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borg! Lämpimästi tervetuloa Urapäivään!

klo 10.00-12.00 CV-valokuvaus (Ca106)

Oletko aina halunnut itsestäsi fiksun ammattivalokuvaajan ottaman kuvan? Puuttuuko kuva CV:stä, LinkedInistä tai haluatko Facebookkiin siistin kuvan itsestäsi? Agronomiliitto tarjoaa opiskelijajäsenilleen mahdollisuuden CV-valokuvaukseen nyt uuden kerran Kuopiossa! Tällä kertaa CV-valokuvaus järjestetään Kuopion kampuksella Urapäivän yhteydessä klo 10-12. Voit siis tällä aikavälillä mennä kuvattavaksi, viimeisten on hyvä olla paikalla kuitenkin viimeistään klo 11.45.

Valokuvaukseen mahtuu mukaan 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Täältä pääset ilmoittautumaan CV-valokuvaukseen.

klo 10.45-12.25 Urapalveluiden klinikat (Ca401)

Urapäivässä ura-asioiden päällikkö Heidi Hännikäisen pitämä suosittu Urapalveluiden klinikka. Voit tarkistuttaa CV:n, työhakemuksen, LinkedIn-profiilin, sparrata työhaastattelua tai tulla keskustelemaan muusta työnhakuun tai urasuunnitteluun liittyvä asiasta. Varaa itsellesi oma 15 minuutin aika ja tule Heidin juttusille. Ajan varattuasi lähetä Heidille osoitteeseen opiskelijat(at)agronomiliitto.fi ennakkoon tieto (14.3. mennessä), mistä haluat jutella ja mahdolliset siihen liittyvät asiakirjat (katso kuvaukset alta).

Täältä pääset varaamaan itsellesi oman klinikka-ajan (täynnä).

Jos et pääse osallistumaan urapalveluiden klinikoille, ei hätää! Klinikat palvelevat sähköpostitse osoitteen urapalvelut@agronomiliitto.fi kautta.

klo 11.00-12.15 Kahvihetki Retikan huoneella

Tule juttelemaan stipendeistä, kesätyönhausta ja työttömyyskassasta tai ihan vaan juomaan kahvit meidän kanssa! Paikalla opiskelijapromoottori Henna Kuru ja jäsenpalvelupäällikkö Sini Kokkola.

klo 12.15-13.00 Lounastauko (omakustanteinen)

klo 13.00-14.00 Hissipuhetyöpaja (Ca102)

Osallistutko tilaisuuksiin, joissa sinun on esiteltävä itsesi uskottavasti ja myytävä osaamisesi osallistujille? Onko sinulla mietittynä itseäsi kuvaava ja hyvin toimiva myyntipuhe eli ns. hissipuhe? Hyvä hissipuhe ei ole tarpeellinen pelkästään työnhakutilanteessa, vaan on itse asiassa asiantuntijan käyntikortti monessa erilaisessa tilanteessa. Siksi jokaisella tulisi olla mielessään hyvä pohja, joka taipuu lennosta moniin erilaisiin tilanteisiin.

Ilmoittaudu mukaan hissipuhetyöpajaan, jossa saat konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja ja pääset harjoittelemaan hissipuheen tekemistä. Työpajan vetäjänä toimii ura-asioiden päällikkö Heidi Hännikäinen.

Jotta saisit hissipuhetyöpajasta parhaan mahdollisen hyödyn, ota etukäteen selvää, mikä hissipuhe on. Voit googlata tai katsoa esimerkiksi Hissipuhe-koulutuksen tallenteen alun, jossa hissipuheen määritelmä kerrotaan. Kirjoita myös itsellesi lyhyesti ranskalaisin viivoin ylös omia vahvuuksiasi ja osaamisalueitasi sekä muistelu yhtä onnistumistasi. Näitä hyödynnetään sitten hissipuheen teossa työpajan aikana. Hissipuhe – kuinka erottua muista osaajista? -webinaarin tallenteen löydät verkkosivuiltamme täältä jäsenkirjautumisen takaa.

Täältä pääset ilmoittautumaan hissipuhetyöpajaan>>

klo 14.00-15.00 Työelämäpuhuja AnneMari Hahto, Linseed Oy (Ca102)

Annemari tulee kertomaan meille ravitsemuksen pienten jättiläisten, eli pellavansiementen tarinaa. Puheenvuoron aikana saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mikä tekee Suomesta pellavansiementen luvatun maan, mikä tekee pellavansiemenistä ylivoimaisen ykkösen osana terveellistä ravitsemusta ja mikä on juuri Valo24-pellavansiemensarjan ominaisuudet ylitse muiden?

Annemarilta pääset siis kyselemään kaikkea, mitä olet ikinä halunnut kysyä koskien pellavansiemeniä!

Puheenvuoron aikana Annemari kertoo myös lyhyesti omasta uratarinastaan, Linseed Oy:n muusta toiminnasta sekä työllistymismahdollisuuksista LInseed Oy:lla. Kannattaa tulla kuuntelemaan tätä erityisen mielenkiintoista työelämäpuheenvuoroa!

klo 15.00-16.30 Työelämäpuhuja Patrik Borg (Ca102)

Urapäivän odotetuimmaksi puhujaksi saapuu tunnettu ravitsemusasiantuntija Patrik Borg!

Borg on erikoistunut erityisesti urheiluravitsemukseen, lihavuuden hoitoon ja painonhallintaan sekä syömisen ongelmiin liittyviin kysymyksiin. Näitä ja muita aiheita hän on avannut suositussa Pöperöproffa-blogissaankin monesti. Sen lisäksi Borg on aktiivinen ravitsemusalan mediakasvo, luennoitsija sekä vastaanottojen pitäjä. Nyt meillä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kuulemaan tätä yhtä alamme edelläkävijää keskustelumuotoisessa luentotilaisuudessa Agronomiliiton Urapäivän yhteydessä. Jotta keskustelumuotoisessa tilaisuudessa Borg pääsisi vastaamaan juuri sinua kiinnostaviin kysymyksiin, jätä meille vähintään yksi kysymys jo ilmoittautumisen yhteydessä. 

Täältä pääset ilmoittautumaan Borgin työelämäpuheenvuoroon>>

 

 

***

Urapalveluiden klinikoiden kuvaukset:

CV-klinikka (15 min)

CV-klinikalla saat kommentteja, kehitysehdotuksia ja vinkkiä siihen miten tuot oman osaamisen esille CV:ssä parhaalla mahdollisella tavalla. CV-klinikalla mietitään yksilökohtaisesti mitä henkilötietojen, koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi cv:seen kannattaa kulloinkin sisällyttää. Muistathan lähettää tekemäsi CV etukäteen viimeistään 14.3., jotta saat klinikasta kaiken irti.

Työhakemus-klinikka (15 min)

Oletko hakemassa kesätöitä tai harjoittelupaikkaa tai muita töitä? Etkö oikein tiedä mitä hakemukseen kannattaisi kirjoittaa? Entä miten hakemuksen sisältö eroaa CV:n sisällöstä? Mitä vinkkejä työilmoituksesta saa työhakemukseen? Lähetä tekemäsi työhakemus (avoin tai ilmoitukseen vastaava) Heidille etukäteen viimeistään 14.3., jotta saat klinikasta kaiken irti!

LinkedIn-klinikka (15 min)

Onko sinulle LinkedIn-profiili, mutta et oikein tiedä mitä siihen pitäisi kirjoittaa? Miten toisit osaamisesi profiilissa parhaiten esille? Haluatko että profiilisi katsotaan läpi ja mietitään yhdessä mikä on olennaista? Lähetä linkki LinkedIn-profiiliin tai kutsu Heidi kontaktiksesi 14.3. mennessä.

Työhaastattelu sparraus (15 min)

Työhaastattelu edessä? Kysessä voi olla jännittävä tilanne ja ehkä haluat käydä asiaa läpi asiantuntijan kanssa? Mihin kysymyksiin kannattaa varautua? Tule Heidin työhaastattelu sparraukseen! Laita viestiä etukäteen osoitteeseen opiskelijat@agronomiliitto.fi, niin Heidi pystyy hieman valmistautumaan asiaasi/kysymyksiisi.

Askarruttaako työnhaku (15 min)

Olet hakemassa töitä? Tai mietityttääkö joku asian opinnoissa ja urasuunnittelussa? Tule klinikalle, niin katsotaan yhdessä. Laita viestiä etukäteen osoitteeseen opiskelijat@agronomiliitto.fi, niin Heidi pystyy hieman valmistautumaan asiaasi/kysymyksiisi.