Vuoden avaus Emmiltä

17.2.2014 15:19

Opiskelijoiden ääni liitossa on tänä vuonna Emmi Pankko.

Opiskelijavaliokunta on jo polkaissut vuoden 2014 käyntiin ja muun muassa huhtikuussa järjestettävän jäsentapahtuman suunnittelu on hyvässä vauhdissa! Opiskelijarintamalla on ollut muutenkin vilkasta Viikissä pidettyjen ständien ja suosittujen CV-klinikoiden merkeissä. Agronomiliitto tarjosi myös infopaketin kesätöiden hakemisesta Kesätyöiltapäivässä Viikissä.

Minä toimin opiskelijavaliokunnassa Lipidi ry:n opiskelijaedustajana toista vuotta ja tänä vuonna olen myös valiokunnan puheenjohtaja. Valiokunnassa keskustelemme eri ainejärjestöjen edustajien kesken ajankohtaista asioista opiskelijoiden ja järjestöjen maailmassa. Lisäksi järjestämme vuosittain opiskelijoille jäsentapaamisen ja toimitamme vuoden viimeiseen Alimentaan opiskelijoille kohdistetun työelämäliitteen vaihtuvin teemoin. Avustamme myös liiton työelämäiltojen järjestämisessä.

Opiskelijavaliokunnan puheenjohtajana edustan opiskelijoita myös Agronomiliiton hallituksessa. Hallituksessa kerron opiskelijoiden kuulumisia opiskelijavaliokunnan kokouksista ja otan kantaa erityisesti opiskelijoita koskeviin asioihin.

Oma tarinani Viikissä alkaa vuodesta 2008, jolloin aloitin opiskelut biotekniikan pääaineessa. Sittemmin olen kuitenkin ottanut uuden suunnan opinnoissani ja nyt luen neljättä vuotta elintarvikekemiaa. Keväällä olen menossa harjoitteluun ja graduni pääsen aloittamaan vuoden sisään. Järjestötoimintaan lähdin mukaan vuonna 2011 ja toimin Lipidissä emäntänä ja seuraavana vuonna puheenjohtajana. Agronomiliitto tuli tutuksi järjestöhommien myötä ja innostuin sitä kautta hakeutumaan opiskelijavaliokunnan toimintaan mukaan.  Järjestöhommien ohessa harrastan liikuntaa milloin missäkin muodossa: lenkkeilyä, tanssia, joogaa, sulkapalloa…

Liiton toiminnassa mukana oleminen antaa arvokasta tietoa työelämästä ja sen pelisäännöistä sekä mahdollisesti kontaktejakin työelämään. Lisäksi liiton toiminnassa ja opiskelijatilaisuuksissa tapaa opiskelijoita muista pääaineista, mikä on laajentanut omaa perspektiiviä alamme suhteen. Suosittelen opiskelijajäseniä lämpimästi ottamaan kaikki hyöty irti liiton tarjoamista palveluista. Vielä ehtii saada kommentteja CV:een sähköisesti kesätyönhakua varten ja mentor-ohjelmankin kevään haku on vielä auki.

Toivotan kaikille oikein aurinkoista kevättä, ja toivottavasti tapaan monia teistä opiskelijajäsenistä jäsentapaamisessa huhtikuussa! Silmät ja korvat auki, lisätietoa tulossa pian!

-Emmi Pankko/opiskelijavaliokunnan pj.

Lähetä kommentti