Isä kotona - ihanaa!

22.3.2013 16:14

Päätimme, että molemmat saavat olla kotona lapsen kanssa. Asiasta keskusteltiin heti kun ensimmäisessä ultrassa oli nähty jotain sykähdyttävää.

Palasin tämän lehden ja muiden liiton viestintätehtävien ääreen oltuani kotona puolitoista vuotta. Palaaminen töihin täysiaikaisena työntekijänä oli helppoa kun lapsen saattoi jättää kotiin tyytyväisenä nukkumaan isänsä kainaloon. Myös isä jatkoi uniaan tyytyväisenä.
Töissä ei tarvinnut pohtia, miten lapsi pärjää. Sai keskittyä rauhassa ja päästää ajatukset takaisin aikuisten maailmaan. Teki hyvää koko perheelle.
Oikeastaan vain isä kohtasi kotona jotain uutta. Hänelle valkeni, miten sitovaa lapsen hoitaminen on. Lapsen hengissä pitäminen ja muutaman virikkeen antaminen päivässä vaatii tulkkauskykyä, heikkojen signaalien aistimista ja luovaa mielikuvitusta.
Mieheni oli puoli vuotta kotona ja nyt päiväkotilapsen äitinä huomaan, että meillä molemmat tietävät, mitä lapsen aikatauluihin liittyy, mistä löytyy alushanskat ja millä hammastahnalla saadaan pojan hampaat puhtaaksi. Kotitöistä syntyy harvemmin kinaa kun kumpikin arvostaa toisen tekemisiä.


Onko muilla kokemuksia – isillä, äideillä? Millä keinoin saisimme isät kotiin vastaamaan kodin ja lasten arjesta?
Aiheesta lisää Alimentasta, joka ilmestyy 19.4.


Maija Soljanlahti/viestintä

Lähetä kommentti