Virtuaalinen vertaisryhmä - vanhempainvapaalta töihin - aloitus, HUOM MUUTTUNUT PÄIVÄMÄÄRÄ!

13.2.2019 09:00

Pienryhmään kootaan vanhempainvapaalta töihin paluuta suunnittelevia, joita askarruttaa työpaikan puuttuminen, työnkuvan mahdolliset muutokset tai osaamisen tunnistaminen ja markkinointi.

Aloitustapaaminen on ke 13.2. klo 9-10:30 virtuaalisesti. Ryhmä kokoontuu virtuaalisesti neljä kertaa noin kuukauden välein 13.2., 20.3., 11.4. sekä 16.5. virtuaalisten aamukahvien merkeissä klo 9-10:30. Tapaamisissa käsitellään ryhmän itse ensimmäisellä tapaamiskerralla määrittelemiään teemoja. Tavoitteena on madaltaa työhön paluun kynnystä ja saada voimaa vertaisryhmästä. Ryhmän vetäjänä toimii kaksi valmentajaa.

Valmennus, eli coaching, on ryhmämuotoisenakin kohdennettu ja tehokas menetelmä, jolla haetaan keinoja yksilön elämäntilanteen ratkaisemiseksi. Elämänmuutoksissa valmennus voi auttaa tekemään muutoksia vähemmällä stressillä ja löytämään voimavaroja muutoksen läpiviemiseen. Vastoinkäymisten käsitteleminen vertaisryhmässä valmentajan kanssa auttaa rakentamaan tulevaa sekä löytämään omat tarpeet, tavoitteet ja vahvuudet. Valmennuksella voidaan rakentaa myös itsetuntoa ja -varmuutta vaikeissa tilanteissa. Prosessin kannalta on tärkeää ymmärtää, että coach ei tee valmennettavan puolesta hankalia päätöksiä eikä neuvo asioissa.

Tapaaminen toteutetaan Adobe Connect -webinaarityökalulla, joka toimii verkkosivupohjaisesti. Myös appi on ladattavissa sovelluskaupasta puhelimeen. Tarvitset keskustelua varten mikrofonin ja kuulokkeet/kaiuttimet. Kutsu tapaamistilaan lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittaudu mukaan ryhmään oheisella lomakkeella kautta 7.2.2019 mennessä.

Ryhmä toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 5 henkilöä. Ryhmä toteutetaan Agronomiliiton ja Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun yhteistyönä. Valmentajina vertaisryhmässä toimivat liittojen urapalveluista ja -valmennuksesta vastaavat asiantuntijat.

Lisätietoja: Heidi Hännikäinen, urapalvelut (at) agronomiliitto.fi