Opetuksen kehittämisen päivä

29.9.2017 09:45 – 15:30

Se tulee taas – Opetuksen kehittämisen päivä, 29.9.2017 klo 10 - 15:30

 

Miten verkkototeutusten ja digitaalisuuden avulla voidaan edistää opiskelijoiden opintoja?

Alustuksia aiheeseen sekä WorkShop.

Tervetuloa tapaamaan ruokaketjussa toimivia kollegoita ja keskustelemaan ajankohtaisista teemoista! Etäosallistuminen myös mahdollista. Ilmoittautua voit oheisella lomakkeella.

Ohjelma:

Klo 9.45 Ilmoittautuminen ja kahvit

Klo 10.00 Tilaisuuden aloitus

Avauspuheenvuorot Mervi Seppänen koulutus ja työvoimapoliittinen toimikunta ja Kimmo Nissinen opettajavaliokunta.

Alustuksia teemaan:

Kuulemme mm. Minna Lakkalan ajatuksia siitä ”Mitä on digitalisaatio opetuksessa? - pedagogiikka ja digitaalisuus ”.

Tämän lisäksi saamme digitaalisen tervehdyksen Esko Kilveltä otsikolla ”Mitä digitalisuus on?”.

Noin klo 12.00–13.00 Omakustanteinen lounas

Klo 13.00 WorkShop

Miten verkkototeutusten ja digitaalisuuden avulla voidaan edistää opiskelijoiden opintoja? Mitä digitalisaatio voi antaa omaan päivittäiseen työhön? Miten ja kenen kanssa seuraava askel kohti digitaalisuuden monipuolisempaa hyödyntämistä voitaisiin ottaa?

Workshopin tavoitteena on jakaa kokemuksia siitä, miten verkko-toteutuksia ja digitalisaatiota on hyödynnetty. Miten niiden avulla edistämme eri oppilaitosten ja koulutusasteiden sekä sidosryhmien välistä yhteistyötä ja miten uudistamme toimintaamme ja parannamme oppimisen laatua.

Osuuden vetää Paula Syri, lehtori, Oulun ammattikorkeakoulu. Hän on mukana hankkeessa Digitalisaatiolla luonnonvarat biotalouteen (DLB).

”DLB = Digitalisaatiolla luonnonvarat biotalouteen eli luonnonvara-alan korkeakoulutuksen modernisointi korkeakoulujen yhteistyöllä.

Hanke rahoitetaan OKM:n erityisavustuksella korkeakoulujen kehittämishankkeisiin ja siinä ovat mukana kaikkia luonnonvara-alaa kouluttavat ammattikorkeakoulut sekä Luonnonvarakeskus Luke.  Hankeaika on 1.2.2017 -31.12.2019.

Hankkeen tavoitteena on hyödyntää digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia vahvistaa luonnonvara-alalla toimivien korkeakoulujen välistä yhteistyötä sekä koulutuksen ja ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutusta.  Lisäksi tavoitteena on uudistaa oppimisympäristöjä ja siinä keskiössä on yhteinen   biotalouspeli.  Eri koulutusasteiden välille kehitetään sujuvia opintopolkuja.”

Klo 15.30 Päivä päättyy

PAIKKA: Agronomiliiton toimisto, P. Makasiinikatu 6 A 8, 00130 Helsinki.

Lisätietoja voit kysyä Heidi Hännikäinen, 09 2511 1645