Yrittäjät leipoivat lisätietoa

05.11.2013 14:45

Yrittäjävaliokunta tutustui Viikin kampuksella maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan yrittäjäopetukseen sekä uudistuneeseen Makeryyn.

Makery osoittautui yhdistelmäksi Helsinki Business and Science Parkin yrityskehitysosaamista ja Viikki Food Centren elintarvikealan asiantuntemusta. Makeryssä elintarvikealan kasvumahdollisuuksista, cleantechin ja muiden alaa sivuavien toimialojen yhdistelmistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja syvällisestä elintarvikealan asiantuntemuksesta syntyy resepti yritysten ja yrittäjien hyväksi. Jos olet elintarvikealan yrittäjä tai suunnittelet sellaista, kannattaa sinunkin tutustua oman kampuksen yrityshautomoon!

www.makery.fi

Erilaisia yrityshautomoita on kasvanut myös maakunnallisten yliopistojen kylkeen. Mikäli toimit pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kannattaa kurkata lähimmän yliopiston sivuille ja hakea sitä kautta paikalliset yrityshautomot sekä niiden palvelut.

Mukana tutustumassa
Anneli Nieminen/yrittäjävaliokunnan sihteeri

Hei

Olettehan huomanneet, että Viikin kampuksella järjestetään StartupWeekend tapahtuma ensimmäistä kertaa marraskuussa (22.-24.11.).

Tapahtuma järjestetään nyt Suomessa toista kertaa, ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Otaniemessä. Kyseessä on kansainvälinen voittoa tuottamaton konsepti (Kauffman foundation) jonka tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden ideointia ja yrittäjyyskulttuuria. Tapahtuma on suunnattu paitsi opiskelijoille myös muille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Tapahtumasta on tulossa myös melko kansainvälinen.

Tapahtumaan voi tulla inspiroitumaan ja osallistua myös ilman omaa yritysideaa. StartupWeekend Helsinki on pääosin vapaaehtoisten järjestämä.

StartupWeekend

Startup Weekends are 54-hour-events, where developers, researchers, scientists, marketers and other entrepreneurial enthusiasts meet each other to create and develop ideas into business in multidisciplinary teams. The next event takes place on Viikki campus from 22.-24. Nov 2013. It is organized as a joint force between voluntary students and staff from both University of Helsinki and Aalto University.

The aim is to strengthen the entrepreneurial culture at the universities, and bring hands-on entrepreneurship closer to the students’ everyday lives.

Startup Weekend is supported by the Kauffman Foundation (one of the world’s largest organizations supporting entrepreneurship), and has been executed hundreds of times around the world.

Participants

Around 80-100 people. The target group is in particular the students or alumni from universities and universities of applied sciences in the capital area. However the event welcomes anyone interested in entrepreneurship regardless of their age or background!

Startup Weekend is a global non-profit concept that is organized by volunteers throughout the world. According to statistics, 3 months after the event, over 36% of the teams formed during the event are still working. Around 80% of the participants intend to continue working with the same team after the weekend. The event is organized now for the 2nd time in Finland. The first Startup Weekend Helsinki was organized in May 2013 in Otaniemi, Espoo and it was a success! From 14 teams, 3 are still (09/2013) actively working in developing their startup.

Lisätietoja: http://helsinki.startupweekend.org/